Cum s-a ajuns la scandalul de la Foișor. Managerul unității nu a semnat actele pentru transformarea în spital
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Cum s-a ajuns la scandalul de la Foișor. Managerul unității nu a semnat actele pentru transformarea în spital

GALERIE
scandal, spital, foisor, semnare, acte
  • scandal, spital, foisor, semnare, acte
- +

Astăzi vor ajunge la Spitalul Foișor primii bolnavi de COVID, după ce ultimul pacient de ortopedie al spitalului din centrul Capitalei a fost externat în această dimineață. Totuși, nici până acum managerul de la Foișor nu a semnat actele transformării spitalului în unitate de îngrijire COVID. Evacuarea spitalului a fost asumată până la urmă de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale București, după ce, potrivit informațiilor Digi24, DSP a tot discutat de la începutul lunii aprilie cu managerul spitalului despre transformarea în unitate COVID.Discuțiile dintre Ministerul Sănătății, DSU și conducerea Spitalului Foișor au loc de la începutul lunii aprilie, după cum arată corespondența între cele 3 părți, potrivit digi24.

Conducerea Spitalului Foișor a spus că nu poate prelua pacienți COVID deoarece nu este spital de urgență, nu are ture de dimineață la analize de laborator, nu care capabilitate de implementare a paturilor DTA de terapie intermediară, deoarece este un spital în proces de reconstrucție.

Totuși, astăzi spitalul va fi dat în funcțiune cu 90 de paturi care vor avea oxigen și 20 de paturi de terapie intensivă.

De asemenea, conducerea spitalului spune în adresa către Ministerul Sănătății și DSU că nu există o linie de gardă cu medic de boli infecțioase sau medic pneumolog. Potrivit informațiilor Digi24, vor fi detașați la acest spital medici infecționiști și pneumologi.

Spitalul Foișor are medici de medicină internă și cardiologie care pot trata pacienți COVID.

O altă problemă semnalată de conducerea spitalului este legată de aerisire și circuite. Într-o adresă din 5 aprilie, spitalul Foișor arăta că poate îngriji pacienți COVID cu afecțiuni ortopedice.

Ieri, în jurul orei 12.00, a fost dat ordinul ca Foișor să fie transformat în totalitate în spital COVID. Managerul nu a semnat însă documentele, deoarece nu a fost de acord cu acest lucru.

Decizia transformării unității în spital COVID a fost luată deoarece în București e nevoie de mai multe paturi COVID, inclusiv la terapie intensivă, din cauza numărului mare de pacienți infectați.

Evacuarea spitalului a început însă seara târziu. Unii pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, dar alții au fost externați chiar dacă fuseseră operați recent. Autoritățile și-au pasat reciproc vina pentru acest incident.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.