Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum s-a ales o ţărancă din Iaşi cu droguri de calitate în pod pornind de la rachiu şi mături

GALERIE
cultura cannabis
  • cultura cannabis
- +

Deşi tanti Dorina se mulţumeşte cu un rachiu, ea s-a trezit cu canabis. Fiica sa şi iubitul ei au cultivat cânepă indiană în curtea casei. Flăcăul din Sibiu le-a spus anchetatorilor că a venit în satul Cucova pentru că „moldovenii sunt mai fraieri“

Mama studentei care au vrut să dea lovitura pe piaţa drogurilor din Iaşi şi Sibiu spune că ştia că în spatele casei ei este cultivată cânepă pentru mături. Fiica şi iubitul ei au cultivat într-un lan de porumb din satul Cucova, 80 de kilograme de canabis. Dacă ar fi reuşit să vândă drogul, aceştia ar fi pus mâna pe o mulţime de bani. Laurenţiu Roman şi Ioana Mârţ sunt iubiţi şi studenţi în Sibiu. El a mai fost arestat de poliţişti tot pentru înfiinţarea unor culturi de canabis, în Sibiu. Tânărul este iubitul fetei şi a convins-o că vor da lovitura. Acum, tânărul este arestat, iar iubita lui este cercetată în stare de libertate, la fel şi mama fetei. Aceasta din urmă spune că a fost păcălită de tineri, ea ştiind că planta este folosită pentru mături. Poliţiştii susţin însă că este drog de cea mai bună calitate, care s-ar fi putut vinde pe piaţă chiar şi cu 100 de lei poţiunea de 100 de grame.

Sătenii din Cucova vorbesc pe la colţuri despre grozăvia din familia Mârţ. Femeia, Dorina Mârţ, care a rămas fără soţ în urmă cu câţiva ani, este stresată mai mult de faptul că lumea vorbeşte că ar fi cultivat droguri, decât că este cercetată de poliţişti şi riscă ani grei de închisoare. Ea susţine sus şi tare că nu ştia că plantele cultivate cu grijă de viitorul său ginere şi fiica sa, în lanul de porumb din spatele casei, sunt vândute la preţuri foarte bune pe piaţa drogurilor. „Eu ştiam că este cânepă folosită pentru mături. Le-am arătat poliţiştilor că nu numai eu am cultivat aşa ceva. Nu ştiam că ginerele meu face aşa ceva. Am auzit că nu ar fi la prima ispravă. Dacă ştiam ce vrea să facă, îl alungam de acasă. Eu mă mulţumesc cu un pahar de vin sau rachiu şi nu am nevoie de altceva“, a spus ea.

În urma acţiunii poliţiei, sătenii vorbesc pe la colţuri. „Tanti Dorina spune că voia să facă mături numai că trebuia să declare. Numai că băiatul ăla (n.r. - Laurenţiu Roman) ştia ce face“, a spus o vecină. „Ea nu ştie ce sunt acelea droguri şi nu a fost implicată. Probabil că nici nu ştia ce fac copii ei. Ea mai mult are treabă cu băutura“, a mai spus un vecin. Anchetatorii susţin însă că drogul este de cea mai bună calitate. „În urma analizelor a reieşit un drog de foarte bună calitate. Deci nu este cânepă folosită pentru mături. Băiatul care a fost reţinut a fost întrebat de ce a ales că cultive drogul la noi în judeţ şi a răspuns că moldovenii sunt mai fraieri“, a precizat unul dintre anchetatori.

Poliţiştii au descins când a început recoltarea

Pe piaţa din Iaşi, 100 de grame de cabanis de calitate se poate vinde chiar şi cu 100 de lei, potrivit poliţiştilor. Poliţiştii spusţin însă că respectiva cultură de canabis din spatele casei a fost atent supravegheată atât de cei doi tineri cât şi de mamă, atrasă de perspectiva unui câştig frumuşel. Poliţiştii din Sibiu ştiau că tânărul Laurenţiu Roman (32 de ani) cumpărase seminţe din Sibiu şi că a plecat în Moldova, la iubita lui. Acesta împreună cu Ioana Mârţ, au înfiinţat cultura de cabanis în primăvară, şi au îngrijit-o foarte atent, până plantele au ajuns la maturitate. În prima zi când au început recoltarea, poliţiştii au aflat şi au descins pe plantaţie, unde tinerii culegeau deja „roadele“, pe care le puneau la uscat în podul casei

„Cultura a fost îngrijită de toţi trei, fiind atent suprevegheată. De asemenea, Laurenţiu Roman, Ioana Mârţ au stabilit că, la momentul ajungerii la maturitate să recolteze plantele, pe care trebuiau să le usuce, şi ulterior să le valorifice pe piaţa ilicită prin persoane neidentificate din Sibiu. În cursul zilei de 22 septembrie, deoarece existau indicii că inculpaţii vor recolta plantele, s-a procedat la monitorizarea acestora. În aceste condiţii, la ora 15.30 anchetatorii au pătruns în imobilul situat în satul Cucova şi i-au prins în flagrant pe Laurenţiu Roman şi Ioana Mârţ în timp ce recoltau plantele de canabis. Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, în podul casei au fost identificate 28 de plante de cabanis sativa. De asemenea, pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura, au mai fost identificate cinci plante de cabanis sativa“, au precizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri