anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Cum s-a dat premarele kajbek pe banii ieşenilor?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iaca, stimaţi telespectatori, ce se mai întâmplă cu banii munciţi de domniilor voastre şi pe care îi plătiţi an de an sau trimestru de trimestru la impozitele şi taxele locale: se duc pe reclama făcută la o gazetă care oricum e gratuită, şi la care promovarea oricum nu foloseşte la nemica, căci oricum o gasiţi în cutia poştală sau la supermarket din belşug, şi oricum nu aveţi ce afla de acolo. 

Dar, să vă expunem, pe scurt, faptele şi făptaşii! O fotografie făcută publică de un cunoscut alpinist ieşean care a escaladat în acest weekend vârful Elbrus din Caucaz (5.642 metri) îl arată pe acesta fluturând acolo pe munte o eşarfă pe care scrie mare Curierul de Iaşi, adicătelea gazeta aia de „good news“ a premarelui şi a premăriei. Foarte bine, felicitări alpinistului şi la mai mare, suntem foarte mândri de el, ca ieşeni!

Pe bune. Nu la fel de mândri putem însă să spunem că suntem de cel care i-a dat bani publici acestui băiat destoinic să plece în expediţia asta şi, în loc să-i ceară ca în schimb să fluture acolo Iaşul, ca să ne promoveze oraşul din al cărui buget a făcut plata, i-a spus să fluture steagul cu gazeta aia gratuită şi insipidă a premăriei care se cheamă Curierul de Iaşi. deh, bine măcar că nu e an electoral, că-l punea pe băiat să fluture pancartă cu numele premarelui pe acolo.

Stăm însă pe fază, să vedem dacă nu se întâmplă asta la expediţia ce urmează în zilele următoare, când se abordează un alt vârf din zonă, olecuţă mai mititel (5.033 m), numit Kazbek. Atenţie, în georgiană se citeşte Cajbec! Hmmm, oare tura asta domn premare s-a dat iar cajbec pe banii noştri?

Iată cum s-a dat bănuţul!

Acuma, una şi cu una fac două, iar cu buhaiul şantajist în capul mesei fac chiar 99. Asta ca să ştiţi: cică personagiul la a cărui intervenţie a primit sponsorizare de la premărie acest alpinist şi echipa lui de trei polonezi este nimeni altul decât amicul secret al premarelui, buhaiul şantajist Ghihocel Ozsânză, de la Bună Zoaia Iaşi. Asta, aşa, ca să ştiţi cine mai trebuie înjurat, în caz că vreţi să vă mai vărsaţi năduful...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.