anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Cum s-a intervenit în municipiul Iași pe timpul ninsorilor. A fost cod galben

GALERIE
deszapezire iasi
  • deszapezire iasi
- +

Întrucât Municipiul Iași s-a aflat sub o atenționare meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului și ninsoare până aseară, 29 decembrie, la ora 22.00, direcțiile și societățile municipale s-au mobilizat pentru ca Municipiul Iași să fie afectat cât mai puțin de vremea de iarnă.

În cursul zilei duminică, 29 decembrie, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit pe toate traseele cu șapte autocamioane, 10 sărărițe, șase buldoexcavatoare cu cupă, șapte tractoare cu lamă, două încărcătoare frontale și 30 de angajați care au utilizat 255 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și trei tone de clorură de calciu. În tura din noaptea de duminică, 29 decembrie, și luni, 30 decembrie, Citadin SA a acționat cu opt autocamioane, 10 sărărițe, cinci buldoexcavatoare cu cupă, șapte tractoare cu lamă, două încărcătoare frontale și 30 de angajați care au utilizat 100 de tone de clorură de sodiu. Pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă compania are la dispoziție, în total, 125 utilaje și autovehicule, din care 50 sunt proprii, iar 75 contractate. Din numărul total, 53 sunt autobasculante pentru transportul zăpezii, 23 buldoexcavatoare cu lamă și cupă multifuncțională, 11 autobasculante cu lamă și sărăriță, opt autoutilitare și opt autobasculante cu morișcă. Citadin SA are în stocuri circa 3.967 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune (dintr-un contract de 10.000 de tone) și 21 de tone de clorură de calciu (dintr-un contract de 3.000 de tone). Permanența este asigurată de 45 de persoane, numărul acestora putând fi suplimentat în funcție de necesități.

În cadrul activităților de întreținere a spațiilor verzilor și intervenții în zonele de pantă, versanți, poduri, pasaje, parcuri, spații verzi și cimitire Servicii Publice SA a intervenit în noaptea de duminică, 29 decembrie, și luni, 30 decembrie, două autocamioane și opt tone de clorură de sodiu. Societatea poate mobiliza în jur de 80 de angajați și 21 de utilaje, din care opt autobasculante, patru tractoare cu lamă pentru deszăpezire și trei buldozere.

La rândul său, noaptea trecută, Salubris SA a folosit șapte utilaje, 17,5 tone de clorură de sodiu și 5,05 tone de clorură de calciu în activitatea de deszăpezire a căilor pietonale. Compania dispune de 25 de utilaje, anume opt sărărițe cu lamă, 10 utilaje de deszăpezire a trotuarelor (motocultoare cu lamă și turbină), trei încărcătoare cu lamă și patru autobasculante. Totodată, pentru materialul antiderapant sunt utilizate 150 de lăzi stradale noi.

În perioada menționată Compania de Transport Public SA a folosit cinci utilaje, 2,3 tone de clorură de sodiu și 200 de kilograme de clorură de calciu. Compania are la dispoziție 17 utilaje și mijloace auto, din care două autobasculante, un buldoexcavator, un excavator, două tractoare cu plug și un Unimog. Compania de Transport Public SA are stocuri contractate de 100 de tone de sare, 50 de tone de nisip cuarțos, cinci tone de clorură de calciu și 0,6 tone de inhibitor de salinitate.

La rândul lor, duminică, 29 decembrie, echipele Serviciului Asociații Proprietari au contactat reprezentanții asociațiilor pentru a interveni în vederea degajării zăpezii de pe căile de acces în blocuri, precum și pentru a îndepărta țurțurii de gheață. Astfel de acțiuni punctuale au fost organizate în cartierele Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Nicolina și Frumoasa, iar reprezentanții asociațiilor cu confirmat că vor interveni începând cu dimineața zilei de luni, 30 decembrie 2019.

Nu în cele din urmă, echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmite societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.

Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA și Compania de Transport Public SA au la dispoziție, în total, 188 de utilaje și autovehicule, cu 36 mai multe ca în sezonul trecut. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 113 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme. Dintre autovehiculele municipalității, șapte sunt noi.

Date de contact utile

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al Citadin SA 0232.236.000.

Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al Salubris SA.

Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.

Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC Compania de Transport Public SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook: www.facebook.com/ctpiasi.

De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.