anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum s-a răzbunat un poliţist pe şoferul care l-a avertizat că merge cu farurile pentru ceaţă aprinse

GALERIE
politie
  • politie
- +

Un dosar din arhiva instanţei scoate la iveală modul în care un poliţist, avertizat de un şofer că merge cu proiectoarele de ceaţă aprinse, s-a răzbunat pe şofer amendându-l pentru că a sunat la 112.

Timişoreanul susţine că poliţistul i-ar fi spus că dacă are maşină de 20.000 de euro nu înseamnă că trebuie să fie şmecher şi l-a tras pe dreapta. După ce i-a verificat toate documentele, inclusiv dacă are triunghi şi trusă medicală, găsind totul în regulă, poliţistul i-ar fi spus şoferului să aştepte în maşină. Pentru că situaţia a degenerat, şoferul a sunat la 112, cerând intervenţia unui alt echipaj de Poliţie, scrie adevarul.ro.

De la 112 i s-a făcut legătura la Poliţia Municipală Timişoara, de unde i s-a transmis că o să se ia legătura cu agenţii de poliţie care l-au oprit şi situaţia se va calma. Şoferul mai susţine că în momentul în care a văzut că a sunat la 112, poliţistul i-a transmis că o să îl amendeze pentru folosirea abuzivă a sistemului de urgenţă. Timişoreanul a mai arătat în instanţă că după aproximativ 25 de minute de aşteptat în maşină să îi fie întocmit procesul-verbal a ieşit afară să aprindă o ţigară, iar unul dintre agenţii de poliţie i-a comunicat faptul că îi va lua permisul pentru că nu a ascultat indicaţiile sale şi să urce în maşină.

Astfel, soţia şoferului a sunat din nou la 112. De la serviciul 112 s-a făcut legătura iar la Poliţia Timişoara, de unde i s-a comunicat petentului să nu mai sune pentru că nu vor trimite pe nimeni, şi chiar mai mult i se va aplica o amendă. În final, şoferul a primit amendă pentru folosirea abuzivă a sistemului de urgenţă.

În primă instanţă, Judecătoria Timişoara, a anulat amenda, arătând că amenzile pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 se face pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU, raport care nu există în cazul de faţă. Pe de altă parte, au arătat judecătorii, apelul şoferului la 112 nu a fost unul abuziv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.