anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum s-a schimbat comportamentul cumpărătorilor din cauza pandemiei. Studiu realizat la Iaşi

GALERIE
piata legume
  • piata legume
- +

Un studiu realizat de către cercetători din cadrului Institutului “Gheorghe Zane” din Iaşi arată că odată cu pandemia de coronavirus comportamentul consumatorilor s-a schimbat semnificativ. Tot mai mulţi preferă să achiziţioneze legume online.

“Rezultatele noastre confirmă ipoteza că pandemia COVID-19 a provocat schimbări semnificative în comportamentul de cumpărare al consumatorilor de legume proaspete. În consecinţă, consumatorii sunt mai hotărâţi să plaseze comenzi online de legume proaspete livrate direct de producători. Înainte de aplicarea stării de urgenţă, 12% dintre respondenţi din zona de carantină din Suceava au ales achiziţia online de legume proaspete livrate direct de producători. Un procent crescut de respondenţi (60%) au declarat că intenţionează să adopte acest sistem de cumpărare de la lanţurile de aprovizionare cu alimente scurte (SFSC) în urma crizei COVID-19”, conform studiului.

De asemenea, autorii mai concluzionează că odată cu ieşirea din pandemie nu se va reveni la vechile obiceiuri. “Preferinţa consumatorilor pentru instrumentele digitale de culegere de informaţii, comandă şi plată dovedeşte că modificările comportamentului de cumpărare a consumatorului nu sunt doar vizibile în intenţia de cumpărare din cadrul acestui sistem de distribuţie, ci şi în dorinţa lor de transformare digitală a SFCS. Faptul că 95% dintre respondenţi au declarat că preferă o selecţie personală a produselor arată că aleg să se implice direct şi emoţional în procesul de selecţie şi cumpărare. Aceasta este o caracteristică care nu a suferit modificări în calendarul determinat de perioada anterioară datei de 16 martie, după această dată şi după ieşirea din criza COVID-19”.

Cercetării ieşeni recomandă producătorilor agricole să caute metode de adaptare la noile condiţii economice pentru a nu avea de suferit pe viitor. “Pe de altă parte, acest studiu ajunge la concluzia că producătorii ar trebui să-şi dezvolte propriile instrumente de distribuţie într-o manieră nouă şi ţinând cont de preferinţele arătate de cumpărătorii români pentru achiziţiile de înaltă frecvenţă (săptămânal sau o dată la două săptămâni). Astfel, SFSC reprezintă o soluţie viabilă a pandemiei, deoarece în contextul actual al României, fiabilitatea şi siguranţa modelului convenţional al producţiei agricole au fost puse în discuţie. Nu în ultimul rând, pentru a-şi putea conduce afacerile în circumstanţe normale, producătorii ar trebui să îşi adapteze filosofia de afaceri fără întârzieri, în ceea ce priveşte transformarea digitală, implementarea de soluţii inovatoare de distribuţie adresate SFSC, îmbunătăţirea comunicării cu clienţii şi prezentarea mai atrăgătoare a ofertei lor de produse online”. Studiul se numeşte: Impactul crizei COVID-19 asupra consumatorilor care cumpără legumelor proaspete direct de la producătorii locali. Studiu de caz: Zona arantată din judeţul Suceava, România

Cititi materialul integral aici

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.