Cum s-au descurcat companiile odată cu debutul crizei sanitare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum s-au descurcat companiile odată cu debutul crizei sanitare

GALERIE
firma criza
  • firma criza
- +

Cele mai frecvente probleme cu care s-au confruntat antreprenorii români anul trecut, odată cu debutul crizei de sănătate publică, au ţinut de scăderea comenzilor, de teama angajaţilor privind pandemia şi nevoia menţinerii unui mediu de muncă sigur şi sănătos, dar şi de dificultatea de a susţine atât costurile fixe, cât şi pe cele variabile pentru furnizorii de materii prime. 

De asemenea, companiile au făcut cel mai frecvent reduceri de costuri la materii prime, utilităţi şi marketing, se arată într-un studiu realizat de Banca Comercială Română (BCR). Cercetarea expune efectele pandemiei asupra derulării activităţii şi provocările cu care s-au confruntat IMM-urile pe parcursul anului 2020, dar şi impactul accesării creditelor pentru capitalul de lucru şi al celor pentru investiţii. Studiul a fost realizat cu sprijinul antreprenorilor care au ales BCR ca bancă parteneră în cadrul programului IMM Invest, fiind realizat pe un eşantion de 207 de clienţi din întreaga ţară, microîntreprinderi şi IMM-uri.

Cititi si: Patronilor ieşeni li s-a lungit “gâtul” în aşteptarea banilor din programul IMM Invest

Adaptarea afacerilor la contextul pandemic s-a realizat prin dezvoltare de noi produse şi servicii, dar şi prin integrarea activităţii în mediul online. Concret, 96% dintre clienţi microîntreprinderi şi 97% dintre clienţii IMM au spus că au acordat mai multă atenţie educaţiei pentru sănătate în interiorul companiei; 95% dintre clienţii micro au acordat o mai mare atenţie gestionării costurilor; 92% dintre clienţii IMM s-au preocupat de o mai bună gestionare a costurilor; 64% dintre clienţii micro şi 61% dintre respondenţii clienţi IMM s-au orientat spre noi parteneriate, atât cu furnizorii de servicii, cât şi în ceea ce priveşte interacţiunea cu băncile şi statul pentru accesare de fonduri. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.