Cum s-au implicat firmele private în campania de vaccinare la Iaşi: o mobilizare exemplară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Cum s-au implicat firmele private în campania de vaccinare la Iaşi: o mobilizare exemplară

GALERIE
Poze spital Sfantul Sava1
  • Poze spital Sfantul Sava1
- +

Cum s-au implicat privaţii în campania de vaccinare. Săli de aşteptare şi ceai cald pentru evitarea aglomeraţiei la Sf. Sava. Vaccinări pentru angajaţi dar şi din afara companiei la Antibiotice.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat luni cu cu unele probleme, cauzate în special de sistemul aprovizionării cu vaccin şi funcţionarea uneori defectuoasă a platformei de programare. La Institutul Marius Nasta din Bucureşti,  supraprogramările au dus la aglomeraţie şI proteste, dar situaţii similare au fost şI în Iaşi. Întârzierea livrării vaccinului, în unele centre cu peste o oră, şI unele programări duble au cauzat de asemenea nervi şi nemulţumiri. Mulţi dintre ieşenii incluşi în această etapă s-au programat la imunizare în centrele de vaccinare deschise în spitalele private. Aceştia arată că difficultăţile menţionate mai sus au fost adresate mai bine în cadrul acestor unităţi faţă de altele similare din spitalele de stat.

„Ziarul de Iaşi” a discutat cu omul de afaceri Viorel Blăjuţ, care deţine mai multe unităţi medicale în Iaşi, printre care şi Spitalul „Sf. Sava” - cu două centre de vaccinare împotriva Covid-19, cu reprezentanţi ai companiei Antibiotice SA – care are deschise două puncte de vaccinare, cu o capacitate de 120 de oameni/zi, cât şi cu dr. Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, care au oferit un punct de vedere despre modul în care se derulează campania de vaccinare şi cum pot fi preîntâmpinate disfuncţionalităţile. 

„În cazul Spitalului Sf. Sava, am urmărit îndeaproape procesul de la primele ore ale dimineţii. Vaccinul a întârziat, au fost şI suprapuneri, aşa că, la orele 9,30 se crease aglomeraţie. Am luat imediat măsuri de bun-simţ. În primul rând, persoanele care au fost programate la centrul deschis în cadrul spitalului nostru şi care s-au prezentat mai devreme nu au fost lăsate în frig. Le-am făcut un ceai cald, am purtat discuţii cu ei, acţiuni care nu costă nimic altceva decât amabilitate. Tot personalul s-a mobilizat în aşa fel încât să recuperăm întârzierea fără a crea disconfort pacienţilor. Rezultatele mă bucură, din cei 120 de oameni programaţi la centrul deschis în cadrul Spitalului „Sf. Sava” s-au vaccinat toţI şI încă patru.

Din cauza unor defecţiuni tehnice la STS s-au prezentat în plus patru persoane, aveau programare făcută către punctul nostru de vaccinare şi bineînţeles că nu au plecat fără să fie vaccinaţi. La noi există un angajament total pentru vaccinare. Am înfiinţat centrul fără pretenţii financiare de la stat, convins fiind că trebuie să ajutăm şI să ne implicăm acum, când este nevoia mai mare. Unele experienţe personale ne-au motivate şI mai mult. În urmă cu câteva luni, mama a murit de COVID, iar eu am avut o formă severă a bolii. Trebuie să ieşim din coşmarul ăsta. Eu m-am vaccinat zilele trecute, este cea mai bună metodă prin care ne putem proteja”, a precizat Viorel Blăjuţ. 

Regina Maria, Medlife, Spitalul Elytis, sunt alte clinici private în care bătălia cu virusul este purtată în paralel cu eforturile statului. Inedită este şi iniţiativa firmei Antibiotice SA de a organiza două puncte de vaccinare. „Faptul că Antibiotice deţine un modern Centru de Studii Clinice, cu proceduri de lucru bine stabilite şi personal instruit în conformitate cu cerinţele regulatorii specifice studiilor clinice, a făcut posibilă organizarea rapidă a celor două puncte de vaccinare,  determinând astfel eficientizarea procesului. Centrul deţine toate facilităţile pentru realizarea fluxului de personal conform cerinţelor, asigurând astfel spaţii generoase atât în vederea înregistrării, triajului medical, administrării vaccinului, cât şi post-vaccinare.

Echipa medicală, formată din medici, asistenţi medicali, angajaţi cu experienţă ai companiei, asigură în condiţii sporite de siguranţă derularea fluentă, cu respectarea circuitelor în întregul proces de vaccinare. Faptul că în cadrul Centrului sunt programaţi pentru vaccinare şi angajaţii companiei, comunicarea constantă cu aceştia printr-un sistem propriu ce facilitează accesul la informaţii în timp real a favorizat, totodată, buna organizare a procesului de vaccinare, necreând aglomerări sau decalări ale orelor de programare. De asemenea, aceeaşi situaţie s-a regăsit şi pentru persoanele din afara companiei care au respectat orele de programare. ”, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” Mihaela Melinte, coordonator comunicare&PR în cadrul companiei Antibiotice SA.

Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate publică IaşI, spune că greul în lupta cu pandemia este dus împreună de spitalele publice şI cele private. „Este îmbucurător faptul că spitalele private se implică în procesul de vaccinare a populaţiei. În spitalele publice vorbim despre un volum mare de muncă, multe cheltuieli, o complexitate a intervenţiilor foarte mare. Consider că această campanie de vaccinare se derulează cu succes atât în spitalele private, cât şi în cele de stat, chiar dacă mai apar mici probleme”, ne-a transmis dr. Vasile Cepoi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.