Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Cum sa abordezi discutia despre salariu in timpul interviului de angajare?

GALERIE
ghid
  • ghid
- +

Cand vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri. Pentru cei care se afla la inceputul carierei, primii pasi in cariera pot ridica multe semne de intrebare.

Raspunsurile la intrebari precum “Ce salariu pot castiga la primul job?”, “Ce cunostinte si abilitati conteaza pentru angajatori?” sau “Ce beneficii ofera companiile juniorilor?” pot fi descoperite de tinerii in cautarea unui job in Ghidul de Angajare pentru Tineri in 2018 realizat de Hipo.ro pe baza raspunsurilor a peste 2000 de absolventi de facultate ai promotiilor anterioare si specialisti HR.

“Care sunt asteptarile tale financiare?”

Una dintre cele mai dificile intrebari la interviu, indiferent de nivelul de experienta al candidatului. O treime dintre respondenti au declarat ca discutia despre salariu este cel mai dificil pas in procesul de recrutare in 2018.

In plus, aspectul financiar este si principalul motiv care i-ar determina pe tineri sa isi schimbe jobul (23,43%).

Specialistii HR le recomanda juniorilor sa isi analizeze corect si pe cat posibil obiectiv competentele in raport cu cerintele jobului pentru care aplica. Raportul trebuie sa fie unul echitabil si candidatii aflati la inceputul carierei trebuie sa isi formeze asteptarile salariale luand in calcul si investitiile in formarea lor (training-uri, cursuri) pe care o vor primi in cadrul companiei.

Ce conteaza pentru angajatori in 2018?

Abilitatile de comunicare si adaptabilitatea sunt competentele cele mai urmarite de angajatori in procesul de recrutare al candidatilor juniori, conform unei cercetari Hipo efectuata in randul a 330 de companii din Romania.

Recruiterii pun din ce in ce mai mult accent pe flexibilitatea candidatiilor, avand in vedere modul alert in care evolueaza piata fortei de munca si aparitia de job-uri noi, cu responsabilitati si cerinte noi. Alte caracteristici pe care recruterii le urmaresc sunt orientarea catre rezultate, proactivitatea, capacitatea de a lucra bine in echipa.

Anul acesta, tinerii au inceput sa inteleaga importanta unui job part-time sau internship in CV, astfel ca 40% dintre ei au experienta profesionala de cel putin 12 luni in momentul absolvirii.

Cat de repede se angajeaza absolventii dupa ce termina facultatea?

Procentul tinerilor care s-au angajat in primele 3 luni dupa ce au absolvit este de 28%. Se poate observa, deci, o deschidere a pietei fortei de munca pentru proaspat absolventi.

Contrar asteptarilor, doua treimi dintre absolventi au declarat ca s-au angajat in domeniul in care au studiat sau in domenii conexe.

Unde pot absolventii sa afle mai multe informatii despre piata fortei de munca din 2018?

Le recomandam tuturor absolventilor sa urmareasca site-urile de specialitate pentru a fi la curent cu noutatile despre piate fortei de munca. Punctual, pentru proaspat absolventi, acestia pot afla toate informatiile necesare ce salarii pot castiga, cate pozitii entry-level sunt deschise in 2018 si care sunt domeniile cu cele mai multe joburi disponibile descarcand gratuit Ghidul de Angajare pentru Tineri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri