Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum să ai un somn foarte odihnitor? – Contează lenjeria de pat!

GALERIE
paturi cu lenjerii frumoase (1)
  • paturi cu lenjerii frumoase (1)
- +

Un somn odihnitor este extrem de important pentru sănătate. O zi bună vine întotdeauna după o noapte liniștită, după un somn odihnitor. Fiecare om s-a confruntat la un moment dat cu probleme de somn, iar a doua zi a fost nevoit să facă față oboselii, să consume multă cafea. Oboseala acumulată scade capacitatea de concentrare și puterea organismului de a face față la stres. Oamenii care ajung la o stare de oboseală accentuată sunt predispuși la afecțiuni diferite și boli cronice, au stări de nervi și de irascibilitate. Oboseala se datorează lipsei somnului, insomniei, calității proaste a somnului.

Dacă nu poți să te odihnești suficient noaptea, nu e de glumă! Trebuie să faci ceva, să-ți schimbi stilul de viață. Motivele pentru care nu reușești să dormi bine noaptea sunt multiple și unul dintre acestea este și salteaua inconfortabilă, sau lenjeria de pat de calitate proastă.

Dacă adesea ai somnul prea scurt și ești obosit a doua zi, trebuie să faci o schimbare, pentru ca somnul tău să devină mai bun. Atunci când consideri că este necesar să cumpări un pat mai bun, nu mai sta pe gânduri, fă această schimbare cât mai curând. Dacă vrei să schimbi doar salteaua, nu este nici asta prea greu, iar dacă te deranjează doar lenjeria de pat, asta va fi cel mai ușor de cumpărat. Nu știu dacă ai observat până acum, dar lenjeria de pat neadecvată, veche, uzată, din materiale sintetice, poate afecta somnul mai mult decât ți-ai imaginat.

După cum spun specialiștii, lenjeriile de pat noi au capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului. Potrivit unui studiu, lenjeriile de pat noi pot prelungi durata de somn. S-a constatat faptul că durata somnului crește cu 20 de minute, iar timpul de adormire scade cu 7 minute, desigur dacă se folosește o lengerie de pat nouă. Acest lucru contează, organismul va fi mai odihnit a doua zi, starea de oboseală se diminuează, crește capacitatea de muncă și concentrare, este îmbunătățită starea de spirit, starea fizică și mentală.


Lenjeriile de pat de calitate sunt extrem de confortabile pentru orice persoană pentru că oferă un somn mai bun, mai sănătos și odihnitor. Contează materialul din care sunt realizate dar și imprimeul. Fiecare dorește să aibă o lenjerie de pat în care să se simtă bine, dar să fie și frumoasă. Designul lenjeriei de pat contează pentru a oferi dormitorului un aspect elegant.

Cele mai bune lenjerii de pat pentru un somn odihnitor sunt cele realizate din fibre naturale 100% bumbac care sunt rezistente, durabile în timp, confortabile, moi, ușoare, de foarte bună calitate. Astfel de produse sunt fabricate în țara noastră, sunt produse testate de specialiști ai RENAR, deci au proprietăți deosebite, ale unor produse care respectă standardele de înaltă calitate.

Specialiștii consideră că o lenjerie de pat din bumbac 100% este extrem de confortabilă pentru somn. Principalele avantaje oferie de lenjeria de pat din bumbac sunt:

  • Această țesătură din fibre naturale lasă pielea corpului să respire, absoarbe transpirația, nu produce o stare de disconfort ca în cazul țesăturilor din fibre sintetice.
  • Materialul este potrivit de a fi folosit în orice anotimp, și în sezonul cald și în sezonul rece.
  • Bumbacul este recomandat și pentru copii, bebeluși, persoanele care au pielea sensibilă, deoarece nu creează niciun disconfort, este plăcut la atingere, este hipoalergenic, are efect bun asupra pielii.
  • Acest material se spală ușor, la temperatura de 40 de grade Celsius și se usucă rapid.
  • Are caracteristici de rezistență și durabilitate foarte bune în timp.
  • Țesătura din bumbac îmbunătățește calitatea somnului.

 
Dacă nu ești convins de avantajele pe care le oferă o astfel de lenjerie de pat, nu mai rămâne decât să te convingi singur atunci când vei încerca un astfel de produs de calitate. Poți cumpăra o lenjerie de pat din bumbac 100% sau o lenjerie de pat din bumbac satinat. Acestea asigură un confort maxim, sunt într-o gamă variată de culori și imprimeuri, au finisaje de lux și sunt la prețuri convenabile.

Lenjeria din bumbac este plăcută ca tușeu, are un finisaj super-moale, și în același timp impresionează și din punct de vedere al designului, poate avea imprimeuri fabuloase, se potrivește perfect oricărui dormitor. Cei care preferă calitatea pot opta pentru o astfel de lenjerie deoarece țesătura din care este făcută este superbă, frumos realizată, iar designul este atrăgător.

Lenjeriile din bumbac sunt confortabile, au o calitate fantastică și un preț imbatabil. Dacă ar fi să le comparăm cu alte tipuri de țesături mai ieftine, cum sunt cele sintetice, de calitate îndoielnică, cu siguranță lenjeriile din bumbac sunt cele mai bune pentru un somn bun și odihnitor, sunt confortabile și adaugă un pic de lux la culcare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri