Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Cum să alegeți corpuri de iluminat pentru bucătărie (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_aaron-huber-G7sE2S4Lab4-unsplash
  • ziaruldeiasi_aaron-huber-G7sE2S4Lab4-unsplash
- +

Bucătăria este adesea inima unei case. Nu este doar locul în care vă adunați pentru a pregăti și a mânca mesele - uneori îndeplinește dublu rol de stație de lucru pentru școală, sau poate servi ca loc pentru a finaliza proiecte sau meșteșuguri.

Pentru a răspunde tuturor acestor nevoi, bucătăria dvs. trebuie să aibă un iluminat bun și adaptabil. Acest lucru înseamnă selectarea de corpuri de iluminat, care se potrivesc atât spațiului, cât și să ofere cantitatea de lumină de care aveți nevoie, acolo unde aveți nevoie.
 
Așadar, cum alegeți corpurile de iluminat potrivite pentru bucătărie?
 
Luați în considerare bucătăria
 
Atunci când selectați o nouă lustră sau lămpi pentru bucătăria dvs., este important să luați în considerare designul bucătăriei în sine. Fie că actualizați un design existent sau renovați complet spațiul, luați în considerare în mod corespunzător designul existent sau noul plan.
 
Detaliile și elementele bucătăriei dvs. așa cum există sau cum va exista atunci când se vor face renovările vor avea impact asupra tipului, dimensiunii, stilului și numărului de corpuri de iluminat - atât cele cu cablu cât și cele cu priză - care pot fi instalate. Luați în considerare acești factori:
 
● Dimensiunea bucătăriei - Dictează numărul și dimensiunea corpurilor de iluminat pe care le puteți monta.
● Numărul și stilul actual al corpurilor de iluminat - Cu excepția cazului în care renovați, acest lucru ghidează unde pot fi amplasate noile corpuri de iluminat și ce stil vor trebui să fie pentru a se potrivi cu cele pe care intenționați să le păstrați.
● Nivelurile de lumină naturală și artificială - Informează cantitatea și tipul de lumină necesară.
● Dispunerea bucătăriei - Acest factor ajută să dicteze amplasarea și stilul corpurilor de iluminat, mai ales dacă are un plan deschis și se conectează cu alte încăperi.
● Stilul bucătăriei - Are un impact asupra stilului de corpuri de iluminat pe care ar trebui să îl selectați.
 
Cu aceste detalii stabilite, puteți determina mai ușor stilul și numărul de corpuri de iluminat pe care trebuie să le achiziționați și să le instalați.
 
Păstrând în minte aspectul sau viitorul aspect al bucătăriei dumneavoastră, puteți începe să căutați aparatul (sau aparatele) de iluminat ideal(e). Atunci când selectați corpurile de iluminat, luați în considerare modul în care vor arăta și ce vor adăuga la cameră, concentrându-vă asupra următoarelor:
1. Stil și estetică
Când vine vorba de lămpi, există câteva opțiuni diferite pentru locul în care acestea pot fi montate și modul în care vor ocupa spațiu în cameră:
 
● Montate pe perete sau pe tavan
● Încastrate în tavan sau suspendate, precum lustrele
● Staționară, precum lămpile încastrate, sau reglabilă, precum iluminatul pe șine
● Pe podea sau pe masă
● Ascunse în, sub sau deasupra mobilei
 
Înarmat cu cunoștințele despre cum doriți să arate bucătăria dvs. și despre tipul de lampă pe care îl doriți, puteți să vă concentrați asupra finisajului și aspectului general al lămpii - partea cea mai distractivă a selecției de corpuri de iluminat, în opinia noastră.
 
Când vine vorba de această fațetă a selecției lămpii, veți dori să luați în considerare materialele, finisajele și estetica generală a lămpii. Doriți ca lampa (lămpile) dvs. să fie:
 
● Din metal, lemn, sticlă, beton, plastic sau material textil?
● Expusă sau protejată?
● Transparentă sau opacă?
● Mată, lucioasă, iridescentă sau plată?
● Clasică și tradițională sau piese îndrăznețe?
● În tonuri colorate sau tonuri discrete?
 
Pentru o bucătărie simplă, minimalistă, un corp de iluminat este un loc minunat pentru a face o declarație. Dacă designul bucătăriei dvs. tinde spre maximalism, este posibil să doriți să selectați corpuri de iluminat mai subtile, care să nu atragă atenția de la celelalte aspecte ale camerei. Cu toate acestea, este important să nu uitați că este bucătăria dumneavoastră! Nu vă fie teamă să ignorați tendințele sau să amestecați și să asortați - selectați corpurile de iluminat care vă vor face cel mai fericit.
2. Dimensiunea și amplasarea
Dimensiunea corpului de iluminat pe care ar trebui să îl obțineți depinde în totalitate de numărul de corpuri de iluminat pe care intenționați să le instalați, precum și de dimensiunea și dispunerea bucătăriei în sine.
 
Este bucătăria dvs. un spațiu cu concept deschis care este conectat la alte încăperi? Dacă da, este posibil să doriți să preluați dimensiunea, stilul și amplasarea acestor corpuri de iluminat în ambele spații pentru a menține un flux fără cusur.
 
Aveți o cantitate mare de spațiu vertical cu care să lucrați? Sau sunteți limitat de plafoanele joase? Pentru bucătăriile mai mici, rămâi la corpuri de iluminat mici sau la opțiuni cu profil redus, cum ar fi lămpile încastrate sau montajele încastrate. Una sau două lămpi de tavan ar trebui să fie tot ce aveți nevoie, cu excepția cazului în care optați pentru iluminat încastrat sau pe șine. Discutați cu un electrician, un designer de iluminat sau de interior sau cu un alt expert în iluminat dacă aveți nevoie de sfaturi pentru numărul de lămpi încastrate de care aveți nevoie. Lămpile de cale sunt puțin mai ușoare - pot fi adăugate sau îndepărtate după cum este necesar, atâta timp cât instalația are tensiunea corectă pentru a le susține.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri