Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum să alegeți lustra potrivită pentru living-ul dvs (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_isaw-company-JDIq6CZADns-unsplash
  • ziaruldeiasi_isaw-company-JDIq6CZADns-unsplash
- +

Plafonierele sunt concepute pentru a asigura iluminarea generală a unui spațiu, dar pot, de asemenea, să adauge mult mai mult la acesta - atunci când le alegeți corect, iluminatul de tavan poate într-adevăr să vă eleveze designul camerei și să vă lumineze stilul.

În acest articol, am adunat tot ce trebuie să știți pentru a alege cu ușurință lustra de living potrivită pentru a vă însufleți spațiul.

Atunci când vine vorba de alegerea plafonierei perfecte pentru spațiul dvs., trebuie să țineți cont de 3 elemente cheie - dimensiunea, iluminarea și stilul.

Să începem cu începutul. Pentru a nu perturba designul spațiului de locuit, este esențial să alegeți lustra de living de dimensiunea potrivită.

Luați în considerare dimensiunea spațiului în care va figura instalația, inclusiv înălțimea și lățimea zonei. Corpurile de iluminat supradimensionate pot aglomera o cameră și pot restricționa liniile de vizibilitate, în timp ce o lumină subdimensionată va părea nesemnificativă. Iluminatul nu trebuie să arate ciudat de mic sau prea puternic. Ca regulă generală, cu cât zona este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie lumina.

Măsurați înălțimea tavanului dumneavoastră pentru a defini tipul de lumină de care aveți nevoie. Acest lucru poate părea evident, dar dacă aveți tavane înalte, veți avea nevoie de lustre de tavan mai lungi și, dacă aveți un tavan mai scund, veți avea nevoie de unele care se potrivesc mai aproape de tavan.

Există un calcul pe care îl puteți face pentru a determina dimensiunea potrivită a luminii pentru dimensiunea camerei dumneavoastră. Acesta poate fi mărit sau micșorat cu 10%, în funcție de gustul tău.

Determinați diametrul unui corp de iluminat care este cel mai potrivit pentru spațiul dvs. cu următoarea formulă:

  • Măsurați lungimea și lățimea camerei în metri. Exemplu: 3,0m pe 3,7m
  • Adunați cele două lungimi. Exemplu: 3.0m + 3.7m = 6.7m
  • Înmulțiți acest număr cu 7,5 Exemplu: 6,7m x 7,5 = 50,25m
  • Rotunjiți numărul și schimbați această valoare în cm. Exemplu: 50,25m devine 50cm
  • Acest număr ar fi diametrul ideal pentru un corp de iluminat în această cameră. Exemplu: 50cm

Dacă încăperea este foarte îngustă, este mai bine să folosiți 2 puncte de lumină. Dacă intenționați să amplasați corpul de iluminat deasupra mesei, alegeți o lustra de living al cărei diametru să fie jumătate din lungimea mesei. Cu alte cuvinte, dacă masa are o lungime de 150 cm, lampa ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 70 cm - 75 cm. Pentru o masă în stil banchet sau pentru o masă de sufragerie deosebit de lungă, două lămpi funcționează mai bine decât una.

În general, recomandăm ca înălțimea să fie de 6 - 7cm pentru fiecare 0,3m de spațiu între podea și tavan. Puteți afla acest număr urmând următoarea formulă:

  • Începeți cu înălțimea camerei (de la podea la tavan) în metri. Exemplu: 2,4m înălțime
  • Înmulțiți înălțimea cu 6 sau 7 pentru fiecare 0,3m. Exemplu: (2,4/0,3) x 6 și (2,4/0,3) 10 x 7 = 48 - 56cm. Acesta este intervalul de înălțime ideal pentru o lustra de living în această cameră.

Calculele de mai sus presupun că aveți o înălțime a tavanului proporțională cu dimensiunea camerei. Dacă aveți tavane joase, atunci vă recomandăm corpurile de iluminat încastrate, semiîncastrate și încastrate, care sunt perfecte, deoarece vor adăuga lumină spațiului dvs., ocupând în același timp puțin spațiu.

Dacă încăperea dvs. este mare sau necesită o lumină generală, luați în considerare posibilitatea de a avea mai multe lămpi suspendate distanțate uniform în întreaga încăpere.

„Clustering" este o altă tehnică excelentă care poate fi folosită pentru a accentua un colțișor în colțul unei încăperi sau pentru a înfrumuseța o scară cu o cascadă de lumini. Încercați să agățați lustre la înălțimi diferite sau să selectați diferite forme sau culori diferite din aceeași gamă de lustră de living pentru un aspect distractiv, dar coerent.

Luați în considerare cantitatea de iluminare de care aveți nevoie în fiecare cameră. Cantitatea de lumină pe care o doriți într-un dormitor va fi diferită de cea din camera de zi, bucătărie și baie. Culoarea și intensitatea becului pe care îl alegeți vor afecta starea de spirit și eficiența iluminatului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri