Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Cum să alegi frigiderul potrivit pentru bucătăria ta (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_sidekix-media-VaGdhK-kI1c-unsplash
  • ziaruldeiasi_sidekix-media-VaGdhK-kI1c-unsplash
- +

Piața e plină de electrocasnice pentru bucătăria ta. Cu atât de multe opțiuni posibile, nu e de mirare că intervine paradoxul alegerii: cu cât ai mai multe opțiuni din care să alegi, cu atât este alegerea mai grea.

Lucrurile nu stau diferit în cazul frigiderelor. Ai acum variante clasice, variante smart, lăzi frigorifice, combine frigorifice, culori diverse și, mai nou, o grămadă de funcții.

Dacă vrei să-ți schimbi actualul frigider sau îți construiești acum bucătăria, acest articol o să-ți ofere criteriile pe care trebuie să le urmărești atunci când vrei să faci această achiziție care este una destul de mare și de importantă.

Pasul 1: Ia în considerare spațiul și configurația bucătăriei înainte de a cumpăra.

Un frigider ar trebui să utilizeze bine spațiul din bucătărie. Înainte de a merge la cumpărături, folosește un metru de croitorie pentru a obține dimensiunile precise. Asigură-te că ai la îndemână următoarele informații:

  • Măsurătorile lățimii, înălțimii și adâncimii spațiului unde va fi instalat;
  • Spațiul necesar pentru a deschide ușile și sertarele cu ușurință;
  • Distanța către alte dulapuri sau insula din bucătărie.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare dacă vrei un frigider cu adâncime standard sau cu adâncime de blat. Cele cu adâncime standard ies mai mult în fața blatului, în timp ce opțiunile cu adâncime de blat în fiecare stil sunt aproape aliniate cu acesta.

Pasul 2: Ia în considerare capacitatea frigiderului și opțiunile de stocare

Uită-te la capacitate, pentru a compara dimensiunea totală. În timp ce cumperi, ar trebui să iei în considerare:

  • Cât aduci acasă de la magazinul de alimente și câte persoane sunt în familia ta - aceasta te va ajuta să determini cât de mare ar trebui să fie;
  • Acces rapid -  sertarele exterioare sau zonele de depozitare din interiorul ușii îți permit să depozitezi gustările în locuri ușor accesibile. E foarte folositor mai ales dacă ai copii mici pe care vrei să-i înveți să-și ia singuri o gustare atunci când li se face foame;
  • Dacă trebuie să depozitezi obiecte foarte înalte sau platouri mari - anumite stiluri, precum ușile franceze și cele laterale, au de obicei soluții specializate de depozitare, cum ar fi rafturi glisante și tăvi late.

Pasul 3: Caută caracteristicile și beneficiile pe care le vei folosi și care îți pot ușura viața

Înainte să cumperi, gândește-te la caracteristicile pe care le vei folosi cel mai mult. Iată câteva pe care ar trebui să le iei în considerare:

  • Distribuitoare de gheață și apă.
  • Depozitare specializată, cum ar fi rafturile culisante Infinity pentru acomodarea articolelor înalte.
  • Organizarea congelatorului treptat.
  • Butoanele ajustabile pentru ușile galonului pentru flexibilitatea de încărcare și stocare a băuturilor precum berea, apa minerală sau sucul.
  • Caracteristici de performanță, cum ar fi Răcirea duală, în care sistemele de răcire dedicate se asigură că alimentele proaspete și cele înghețate sunt stocate în medii adecvate.

Pasul 4: Alege stilul și configurația frigiderului tău

Organizează și depozitează articolele tale preferate proaspete și înghețate exact așa cum îți place cu stilul și configurația potrivite pentru familia ta. Ai opțiuni precum uși de tip despensa, elegante side-by-side, clasice cu congelator sus sau jos sau modelele specializate sub-ghetou pentru a găsi potrivirea potrivită.

Ușile de tip despensa pun alimentele refrigerate la nivelul ochilor și alimentele din congelator sub acesta. Designul standard al ușilor de tip despensa are două uși care se deschid către un singur compartiment de frigider în partea de sus, plus un sertar mai adânc pentru congelator în partea de jos.

Dacă ai o casă aglomerată sau copii, ia în considerare opțiunile cu uși suplimentare care îți oferă sertare externe ușor accesibile. Gustările sunt depozitate astfel încât să poți ajunge la ele fără a deschide ușile principale.

Opțiunile cu congelator în partea de sus au congelatorul situat în partea de sus și un singur compartiment cu o singură ușă în partea de jos, ceea ce face congelatorul mai ușor de accesat.

Cele cu congelator în partea de jos au un singur compartiment cu o singură ușă în partea de sus și un sertar mai adânc pentru congelator în partea de jos - asemănător cu stilul celor despensa, descris mai sus. Compartimentu este mai ușor de accesat la aceste modele.

Refrigeratoarele subblat sunt o opțiune populară pentru depozitarea alimentelor și băuturilor. Ele sunt adesea disponibile cu uși reversibile, zone cu temperatură controlată și rafturi anti-stropire.

Sunt concepute pentru a depozita vin și bere artizanală la temperaturi ideale.

Pasul 5: Selectează culoarea și finisajul dorit

Finisajele variază de la clasicul negru și alb la oțel inoxidabil în diferite nuanțe. Explorează toate culorile disponibile pentru a găsi potrivirea potrivită pentru tine. Poți avea finisaje din oțel inoxidabil care să fie rezistente la amprente, poți opta pentru culoarea negru dacă ai o bucătărie în stil moder sau chiar și pentru culori mai îndrăznețe. Există acum opțiuni nenumărate.

Interesant este să alegi ceva pe care să nu se vadă amprentele, ca să nu trebuiască să le ștergi constant, mai ales dacă ai mânuțe mici și curioase prin casă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri