Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum să alegi patul pentru a beneficia de somn odihnitor? (P)

GALERIE
Cum să alegi patul pentru a beneficia de somn odihnitor
  • Cum să alegi patul pentru a beneficia de somn odihnitor
- +

Alegerea patului este o investiție importantă, care practic influențează calitatea somnului, randamentul nostru și productivitatea la muncă a doua ziua. Patul nu este o piesă cu rol decorativ, tocmai de aceea alegerea unui pat nepotrivit ne poate afecta sănătatea și implicit calitatea vieții.

Tipuri de paturi recomandate de designeri în funcție de materiale

Materialele cele mai utilizate în fabricarea paturilor sunt: lemnul masiv, tapiseria, metalul, PAL-ul și MDF-ul. Lemnul masiv este cea mai căutată opțiune pentru un pat dormitor, datorită calității superioare și a nivelului crescut de rezistență la greutate și impact. De asemenea, această piesă de mobilier se poate integra în stilul de amenajare tip rustic, minimalist sau scandinav.

Paturile realizate din metal sunt la mare căutare, în special în rândul adepților stilului de amenajare tip minimalist. Paturile din metal sunt rezistente, durabile, nu scârțâie la fel de tare ca alte materiale și oferă o notă interesantă camerei.

PAL-ul și MDF-ul sunt materiale plăcute din punct de vedere estetic, disponibile într-o varietate de nuanțe și avantajoase financiar.

Un pat tapițat are cadrul construit din PAL, MDF sau lemn și ‘’învelit’’ apoi în materiale textile sau piele. Paturile tapițate cu piele imprimă o tușă rafinată camerei, iar cele textile rezonează cu majoritatea stilurilor de amenajare.

Criterii de bază în alegerea saltelei de pat

Alegerea saltelei este esențială pentru odihna de calitate. Poți opta pentru un pat cu salteaua inclusă, sau o poți comanda individual. Salteaua trebuie să corespundă mărimii somierei și să fie fabricată din materiale rezistente, pentru că în funcție de această alegere va depinde sănătatea ta. Cele mai întâlnite opțiuni în materie de saltele sunt: saltele cu spumă de memorie, cu arcuri, cu arcuri împachetate sau saltele hibrid cu arcuri și spumă de memorie. Saltelele ferme sunt indicate persoanelor care preferă să doarmă pe spate, iar cele moi sunt recomandate celor care obișnuiesc să doarmă pe o parte.

Mărimea patului în funcție de categoria de vârstă a utilizatorilor

Suprafața de dormit este determinată de dimensiunea saltelei. Pe piață există modelul de pat single sau patul de o persoană. Acest model este utilizat cel mai mult pentru camera copiilor sau pentru camera în care găzduiești vizitatorii. Cele mai frecvente mărimi sunt: 70×140 cm (pat pentru copii), 70x190 cm (pentru adolescenți) și 90x200 cm, 100x200 cm pentru persoanele adulte.

Patul dublu sau matrimonial este indicat pentru dormitoarele adulților. Cele mai comune dimensiuni ale saltelei pentru un astfel de model de pat sunt: 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm.

Alegerea patului perfect poate fi o provocare, mai ales dacă nevoile tale și ale partenerului diferă substanțial. Însă, cu ajutorul varietății de paturi disponibile online împaci cu ușurință nevoile și preferințele fiecăruia.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri