Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum sa amenajezi un acvariu pentru broastele testoase?

GALERIE
testoasa
  • testoasa
- +

Acvariile destinate broastelor testoase sunt usor de facut.

Testoasele se simt bine intr-un mediu in care raportul dintre apa si uscat e de 50/50, desi majoritatea prefera un raport de 75/25. Ingrijeste corespunzator acvariul, pentru ca animalutele tale sa se mentina sanatoase.

Femelele sunt mai mari decat masculii. Acestea ajung sa masoare intre 12 si 25 de centimetri. Masculii rareori au mai mult de 17 centimetri.

Daca ai o singura broscuta, un acvariu de 70 sau 110 litri va fi de ajuns. Totusi, daca ai doua sau mai multe, trebuie sa mai adaugi in plus 180 de litri. Asigura-te ca achizitionezi un acvariu suficient de mare!

Dupa ce te decizi asupra acvariului, va trebui sa-l pui intr-un loc cat mai bun posibil. Din moment ce broastele testoase au nevoie de multa apa, ar fi bine sa pui acvariul in apropierea unei iesiri. Tine minte ca locatia aleasa trebuie sa fie sigura.

Cum se face un acvariu?

Pentru inceput, va trebui sa creezi zona de uscat. Poti avea un doc plutitor sau iti poti pune in practica propriile idei. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa masori zona pe care doresti sa o separi, sa gasesti un magazin specializat de sticlarie, iar apoi sa lipesti bucata de plexiglas in locul dorit. Adauga apa abia dupa cateva zile, dupa ce lipiciul s-a uscat si mirosul puternic s-a risipit.

Acum va trebui sa creezi partea de uscat. Asigura-te ca din mediu nu lipsesc pietrele, pamantul si praful. In acest fel, vei folosi produse de buna calitate si nu va trebui sa cureti acvariul foarte des. Dupa ce ai terminat cu aceste lucruri, va trebui sa tratezi apa de clor. Poti gasi produse de indepartare a clorului la orice magazin de animale.

Va trebui sa mai adaugi cateva lucruri in acvariu, pentru a-ti pastra testoasele sanatoase. Vei avea nevoie de: filtru, incalzitor, termometru si lumini. Filtrul trebuie sa corespunda cu cantitatea de apa pe care o folosesti.

Tampoanele filtrelor sunt usor de curatat. Foloseste un furtun cu apa si esti gata. Incalzitoarele sunt necesare atunci cand temperatura scade sub 23 de grade Celsius. Desigur, vei avea nevoie de termometru pentru a tine sub observatie temperatura; aceasta ar trebui sa aiba valori cuprinse intre 23 si 29 de grade Celsius. Nu e nicio problema daca apa e putin mai rece, insa nu e bine sa aiba valori mai ridicate de 29 de grade Celsius. Temperaturile inalte vor omori broscutele testoase.

Daca temperatura acvariului scade sub 18 grade Celsius, broscutele testoase vor incerca sa hiberneze. Acest lucru va fi dificil de facut daca acvariul este unul obisnuit. Pentru a hiberna, e nevoie ca partea de uscat sa fie mai inalta decat partea cu apa; va fi nevoie de o cantitate mare de pietre.

In ceea ce prveste iluminatul, vei avea la dispozitie multe optiuni din care sa alegi de aceea e recomandat sa intrebi un crescator care e produsul ideal pentru un incepator. Trebuie sa tii minte ca broastele testoase au nevoie atat de surse de lumina UVA, cat si de surse UVB. Majoritatea lampilor de caldura au o sursa UVA.

Sursele de iluminat trebuie sa fie situate la cel putin 12 centimetri inaltime. Daca sunt situate prea jos, va trebui sa limitezi perioada de functionare a acestora. Daca sunt situate prea sus, broscutele testoase nu vor putea prinde razele.

Intretinerea acvariului

Filtrul va ajuta acvariul sa ramana curat pentru mai multa vreme. Totusi, in fiecare luna va trebui sa indepartezi si inlocuiesti intre 7 si 18 litri de apa. De doua sau trei ori pe an va trebui sa golesti complet acvariul si sa-l cureti folosind apa si bureti. Nu folosi produse pentru curatat decat pentru partea exterioara a acvariului. Aproape toate produsele de curatat dauneaza broastelor testoase.

Cum sa decorezi acvariul?

In sfarsit, obiectele decorative sunt recomandate pentru bucuria oricarui animal de companie. Orice obiect care ar putea avea reziduuri chimice ar trebui cufundat in apa fierbinte si spalat. Aici intra toate lucrurile cumparate de la orice magazin, precum si lucrurile gasite in natura. Pietrele mari ar trebui cufundate in apa cateva zile. Uneori broastele testoase se vor hrani cu plantele din acvariu. Daca vezi ca acest lucru se intampla, inlocuieste plantele artificiale cu plante naturale.

Anumite broaste testoase mananca pietre mici. Nu trebuie sa te ingrijorezi insa. Se intampla si in salbaticie acest lucru.

animalutul.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri