Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum să folosești uleiul de cocos pentru a preveni încărunțirea

GALERIE
carunt
  • carunt
- +

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare ingrediente din compozitia cremelor de corp, a produselor de protectie solara si a produselor cosmetice cu preparare in casa. In ultima vreme, uleiul de cocos este tot mai des inclus si in produsele pentru ingrijirea parului. 

In India, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia, Birmania, Filipine si Caraibe, femeile folosesc lapte de cocos si ulei de cocos de multe secole in scopul mentinerii unui par frumos si sanatos. Multiplele beneficii ale consumului de ulei de cocos sunt binecunoscute si incontestabile, dar cum stau oare lucrurile cand vine vorba de folosirea sa pentru aplicatii externe?

1. Previne caderea parului

Caderea parului poate fi cauzata de boli de piele inflamatorii, infectii fungice si deficiente nutritionale. Uleiul de cocos abunda in grasimi sanatoase care hranesc firul de par si pielea capului, lupta impotriva infectiilor si reduc inflamatia.

Pentru utilizare, amesteca 2 linguri de ulei de salvie cu 3 linguri de cocos. Fierbe-le la foc mic pana la omogenizarea completa. Lasa amestecul sa se raceasca si verifica temperatura pe o portiune de piele de pe mana. Combinatia trebuie folosita fierbinte, dar la o temperatura suportabila. Aplic-o uniform pe par inainte de a merge la culcare si acopera-ti capul cu o casca de dus. A doua zi te poti spala pe cap ca de obicei.

2. Repara structura firului de par

Comparativ cu uleiurile minerale si uleiul de floarea soarelui, uleiul de cocos este net superior atunci cand vine vorba de prevenirea deteriorarii parului. In plus, potrivit studiilor, acesta este singurul ulei capabil sa reduca pierderile de proteine si de aminoacizi necesari consolidarii firul de par de la radacina pana la varf.

Poti folosi uleiul de cocos si pentru repararea firelor despicate, desi cel mai indicat este sa tai varfurile deteriorate la intervale de cel mult 6 saptamani.

3. Ii confera parului o textura matasoasa

Incretirea parului si firele rebele sunt, de cele mai multe ori, rezultatul uscarii excesive a cuticulelor si a firului de par. Uleiul de cocos este hidrofob, ceea ce inseamna ca respinge apa, dar retine umiditatea in firul de par.

Aplicarea de ulei de cocos pe par timp de 10-15 minute inainte de spalare netezeste si catifeleaza parul. Aplicat pe varfurile despicate, uleiul de cocos inlesneste descurcarea si pieptenarea parului. Cat despre aranjarea coafurii, poti folosi putin ulei de cocos pentru a imblanzi firele rebele si a intinde parul. Acest ulei asigura un aspect estetic oricarui tip de pieptenatura.

4. Combate matreata

Matreata este o afectiune cronica frecventa a scalpului. Este caracterizata prin exfolierea pielii capului, simptom ce se poate datora fie deshidratarii, fie infectiilor fungice. Uleiul de cocos poate trata cu succes problemele de matreata, deoarece lupta impotriva infectiilor fungice si hidrateaza totodata pielea uscata.

5. Omoara paduchii

Paduchii sunt o problema foarte frecventa in randul copiilor de varsta mica. Majoritatea tratamentelor impotriva paduchilor sunt extrem de toxice, ard pielea capului si deterioreaza parul. Uleiul de cocos este adesea utilizat la copii in tratamentul paduchilor, deoarece hidrateaza pielea si nu este deloc iritant. Cat despre eficienta sa, acesta actioneaza eficient inclusiv impotriva paduchilor rezistenti la pesticide.

Stratul de ulei aplicat acopera paduchii vii si ii omoara prin sufocare. In plus, previne agatarea lor si a oualor acestora de firele de par.

6. Parul carunt

Celule pigmentare situate la baza fiecarui folicul de par confera parului culoarea naturala. Pe masura ce inaintam in varsta, insa, multe dintre aceste celule pigmentare mor si nu se mai regenereaza ca inainte, ceea ce duce la depigmentarea sau albirea parului.

Unul dintre modurile prin care uleiul de cocos previne incaruntirea este prin hranirea scalpului si protejarea radacinii parului. Cu cat parul este mai sanatos, cu atat culoarea naturala se va mentine mai mult timp.

Concluzii

Multe dintre sampoanele organice sau pe baza de plante disponibile pe piata au in compozitia lor ulei de cocos. Iar daca nu folosesti un produs pentru par care sa contina ulei de cocos, este foarte usor sa adaugi o cantitate mica din acest ulei la cele pe care le folosesti de obicei.

secrete.com

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri