Cum să gestionezi stresul cu respirația? Cursuri de profil la Facultatea de Sport de la „Cuza”

miercuri, 29 mai 2024, 22:54
2 MIN
 Cum să gestionezi stresul cu respirația? Cursuri de profil la Facultatea de Sport de la „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează workshop-ul „Respirația în managementul stresului”.

Evenimentul va avea loc marți, 4 iunie, în intervalul orar 10-12, în Cabinetul de Kinetoterapie al Facultății de Educație Fizică și Sport (Corpul D, parter). Activitatea se adresează tuturor studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, indiferent de ciclul de studii (licență, masterat, doctorat).

Scopul workshop-ului este de a oferi participanților posibilitatea de a învăța tehnici de respirație simple și eficiente care pot fi folosite în momente de stres din viața de zi cu zi. Respirația adecvată poate reduce stresul, îmbunătăți concentrarea și claritatea mentală, precum și ajuta la controlul emoțiilor intense. Fie că tinerii sunt experimentați în respirația conștientă sau nu, așa cum au subliniat organizatorii în anunț, acest seminar le va permite să exploreze și să aprofundeze cunoștințele legate de această practică importantă pentru reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății mentale și emoționale.

Prin învățarea tehnicilor corecte de respirație, oamenii pot să dobândească abilități practice pentru a gestiona stresul într-un mod sănătos și eficient, contribuind la îmbunătățirea echilibrului și bunăstării lor generale.

Numărul de locuri disponibile: 25.

Criterii de eligibilitate și selecție:

  • Studenți înmatriculați la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
  • Motivația;
  • Disponibilitatea de a participa activ la activitățile propuse.

Înscrieri: https://forms.gle/mvKF6CSG3VJ7ecRRA

Evenimentul este organizat în cadrul Virual Institute for Good Health and Well-being: GLADE, care funcționează la nivelul Alianței de universități EC2U.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii