Cum să împachetezi eficient pentru vacanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Cum să împachetezi eficient pentru vacanţă

GALERIE
vacantaaa
  • vacantaaa
- +

Cu siguranţă ai trecut prin acele moment pline de emoţii când vine vorba de pregătirea bagajului pentru vacanţă. De multe ori, ne facem griji că niciodată nu ne vor încăpea toate lucrurile de care avem nevoie, iar dacă nu ai trecut vreodată prin această situaţie, fie eşti o persoană care nu prea dă importanţă, fie îţi place să pleci doar cu un bagaj de mână şi câteva piese vestimentare.

Iată câteva metode care să tea jute să împachetezi eficient bagajul.

Nu împacheta hainele. Rulează-le. Pentru a fi sigură că vei avea destul spaţiu în bagaj, alege să rulezi hainele şi să le aşezi unele lângă altele, nu să le împachetezi. În fel acesta, piesele tale vestimentare nu vor face cute şi nu vor fi mototolite.

Foloseşte saci de vidat. Sacii de vidat sunt ideali atunci când vrem să luăm în bagaj haine prea voluminoase, precum jachete, lenjerii, prosoape sau chiar jucăriile de pluş ale copiilor. Am putea spune că este una dintre cele mai bune metode de îmapchetat care te vor ajuta să economisteşti foarte mult spaţiu.
 
Aplică principiul piramidei. Primul pas este de a aşeza încălţămintea pe lângă pereţii valizei. După, aşează hainele de lungi dimensiuni precum fustele şi pantalonii însă, nu le îmacheta. Aşează-le astfel încât acestea să iasă din bagaj pentru ca la final, să fie aşezate peste restul hainelor. Acum, rulează restul hainelor, formând astfel stratul de mijloc al piramidei. La final, aşează lucrurile de mari dimensiuni precum cosmeticele, documenele sau obiectele mici şi fragile.
 
 Achiziţionează cosmetice ideale pentru călătorit. Trebuie să recunoaştem că atunci când plecăm în vacanţe suntem tentate să luăm cât mai multe tuburi cu produse, în special de mari dimensiuni. Pentru a obţine mai mult spaţiu, alege să iei cu tine versiuni de mici dimensiuni ale produselor cosmetic de care ai nevoie. Le vei întâlni foarte des în magazine, de la şampoane, deodorant şi paste de dinţi, până la fonduri de ten şi creme.

Împachetează lucrurile mici corespunzător. Atunci când trebuie să iei cu tine stick-uri USB, agrafe, ştrampi, şosete, ochelari de soare sau de citit, aşează-le î interiorul pantofilor sau în cutiile destinate produselor cosmetice.

Nu împacheta mai multe medicamente decât ai nevoie. Alege să iei cu tine doar medicamentele de care ai nevoie sau care ştii că-ţi vor fi de folos în timpul vacanţei. Pe lângă asta, nu lua întreaga cutie, cid oar o folie pentru a econmisi mai mult spaţiu.
 
Nu lăsa spaţii goale. Probabil vei fi tentată să laşi loc pentru suveniruri, iar astfel de decizii pot face ca hainele tale să se şifoneze în timpul călătoriei. Pentru a preveni acest lucru, umple spaţiile goale cu obiecte mici sau hârtie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.