Cum să împachetezi eficient pentru vacanţă

marți, 19 iulie 2016, 13:00
2 MIN
 Cum să împachetezi eficient pentru vacanţă

Cu siguranţă ai trecut prin acele moment pline de emoţii când vine vorba de pregătirea bagajului pentru vacanţă. De multe ori, ne facem griji că niciodată nu ne vor încăpea toate lucrurile de care avem nevoie, iar dacă nu ai trecut vreodată prin această situaţie, fie eşti o persoană care nu prea dă importanţă, fie îţi place să pleci doar cu un bagaj de mână şi câteva piese vestimentare.

Iată câteva metode care să tea jute să împachetezi eficient bagajul.

Nu împacheta hainele. Rulează-le. Pentru a fi sigură că vei avea destul spaţiu în bagaj, alege să rulezi hainele şi să le aşezi unele lângă altele, nu să le împachetezi. În fel acesta, piesele tale vestimentare nu vor face cute şi nu vor fi mototolite.

Foloseşte saci de vidat. Sacii de vidat sunt ideali atunci când vrem să luăm în bagaj haine prea voluminoase, precum jachete, lenjerii, prosoape sau chiar jucăriile de pluş ale copiilor. Am putea spune că este una dintre cele mai bune metode de îmapchetat care te vor ajuta să economisteşti foarte mult spaţiu.
 
Aplică principiul piramidei. Primul pas este de a aşeza încălţămintea pe lângă pereţii valizei. După, aşează hainele de lungi dimensiuni precum fustele şi pantalonii însă, nu le îmacheta. Aşează-le astfel încât acestea să iasă din bagaj pentru ca la final, să fie aşezate peste restul hainelor. Acum, rulează restul hainelor, formând astfel stratul de mijloc al piramidei. La final, aşează lucrurile de mari dimensiuni precum cosmeticele, documenele sau obiectele mici şi fragile.
 
 Achiziţionează cosmetice ideale pentru călătorit. Trebuie să recunoaştem că atunci când plecăm în vacanţe suntem tentate să luăm cât mai multe tuburi cu produse, în special de mari dimensiuni. Pentru a obţine mai mult spaţiu, alege să iei cu tine versiuni de mici dimensiuni ale produselor cosmetic de care ai nevoie. Le vei întâlni foarte des în magazine, de la şampoane, deodorant şi paste de dinţi, până la fonduri de ten şi creme.

Împachetează lucrurile mici corespunzător. Atunci când trebuie să iei cu tine stick-uri USB, agrafe, ştrampi, şosete, ochelari de soare sau de citit, aşează-le î interiorul pantofilor sau în cutiile destinate produselor cosmetice.

Nu împacheta mai multe medicamente decât ai nevoie. Alege să iei cu tine doar medicamentele de care ai nevoie sau care ştii că-ţi vor fi de folos în timpul vacanţei. Pe lângă asta, nu lua întreaga cutie, cid oar o folie pentru a econmisi mai mult spaţiu.
 
Nu lăsa spaţii goale. Probabil vei fi tentată să laşi loc pentru suveniruri, iar astfel de decizii pot face ca hainele tale să se şifoneze în timpul călătoriei. Pentru a preveni acest lucru, umple spaţiile goale cu obiecte mici sau hârtie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii