Cum să nu ne dezinfectăm când ne întoarcem acasă după o scurtă deplasare la magazin
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Cum să nu ne dezinfectăm când ne întoarcem acasă după o scurtă deplasare la magazin

GALERIE
Patratel MARTI, 7 aprilie 2020 - 1Patratel MARTI, 7 aprilie 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 7 aprilie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 7 aprilie 2020 - 2
- +

* Costan Donose a ieşit la micul magazin din cartier, după câteva produse de strictă necesitate (bere, de exemplu); avea în buzunar declaraţia pe propria răspundere şi o listă scoasă la imprimantă, cu ce trebuie să faci când te întorci acasă, pentru a nu te infecta. S-a întors după jumătate de oră; în timp ce urca pe scări a citit "când ajungi acasă, după ce te-ai spălat pe mâini te dezbraci de hainele de pe stradă şi le pui pe balcon, faci un duş şi te îmbraci în hainele de casă". Acasă a mers întins la baie, s-a spălat bine pe mâini, minimum 20 de secunde, apoi s-a dezbrăcat de tot de hainele de stradă şi le-a dus, ghem, pe balcon; vecina de alături, care întindea rufe la uscat, i-a strigat ceva, gen "Eşti om la casa ta şi ieşi cu cucul gol afară, să te vadă lumea! Nesimţitule!".

* Cât aştepta să se încălzească apa de la duş, Costan a mai citit "La intrarea în casă să aveţi două preşuri, cel din exterior îmbibat în soluţie de clor. De pe primul treci pe al doilea, te descalţi şi îţi pui pantofii în acelaşi loc.". După duş a ieşit pe hol, în halat de baie, să toarne clor pe preş. Şi-a scos pantofii din dulap, i-a frecat pe preş şi s-a gândit că mai bine să-i lase în faţa uşii. Şi-a frecat pe preş şi papucii de casă, apoi a pornit din nou spre balcon, să-şi lase halatul cu care ieşise afară; vecina era tot acolo şi l-a chemat pe bărbatu-său: "Vino, Gicule, că obsedatul ăsta nu se astâmpără!". În casă, a descoperit că tălpile pline de clor ale papucilor decoloraseră covorul, dar asta chiar că nu mai avea importanţă...

* Costan a citit în continuare de pe foaie: "Vom dezinfecta clanţa, întrerupătoarele, cheile, telefonul şi alte obiecte folosite", aşa că a ieşit pe hol încă o dată, acum fără halat, cu o cârpă înmuiată în spirt, să spele clanţa, întrerupătorul şi soneria; cu acest prilej a remarcat într-o doară că pantofii săi, frecaţi pe preşul cu clor şi lăsaţi în faţa uşii, dispăruseră - semn că i-o fi furat careva. Când a frecat întrerupătorul cu o cârpă udă s-a curentat niţel, s-a smucit, a alunecat, având picioarele goale şi umede de la clorul de pe covoraş, iar uşa s-a închis pe dinafară; cheile erau în casă, în chiuvetă, udate cu alcool, în vreme ce Costan era pe hol, în faţa uşii, îmbrăcat cam ca Adam înainte de a muşca din măr. De jos, de la parter, se auziră uşa blocului trântită şi paşi care urcau...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.