anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Cum să obții un randament de până la 15 ori mai bun decât cu un depozit bancar? (P)

GALERIE
child-little-girl-arm-putting-coins-into-piggybank_151013-12629
  • child-little-girl-arm-putting-coins-into-piggybank_151013-12629
- +

Tot mai mulți oameni își descoperă drumul către oportunitățile de investiții. Scopul investițiilor este acela de a economisi suficient acum pentru a asigura o viață mai plăcută în viitor. Oportunități diferite de investiții oferă diverse randamente din investiții. În timp ce rata rentabilității depozitelor a scăzut considerabil din 2008, există câțiva jucători noi pe piață, cum ar fi Quanloop, care oferă o rată de rentabilitate semnificativ mai bună.

Media RPA (ratei procentuale anuale) a unui depozit peste noapte în Europa în 2020 este de 0,02%. Aceasta este cu aproape 99% mai mică decât în 2008. Banii depuși la o bancă produc aproximativ 0,2% p.a. anul acesta, care înseamnă cu aproape 96% mai puțin decât în 2008. Piețele alternative oferă un randament de peste 10%. Quanloop poate administra în siguranță până la 15,7%.

În mod tradițional, investițiile nu au fost deschise tuturor

Cea mai mare parte a populației lumii nu a investit aproape niciodată în active sau piețe financiare. Acestea sunt împiedicate de obstacole, cum ar fi o incapacitate de a economisi suficient, lipsa de educație financiară și o varietate de crize, atât naturale, cât și provocate de om. Dar acestea sunt persoanele care ar putea beneficia cel mai mult de investiții; investiții care le-ar ajuta să supraviețuiască inflației, să-și ridice nivelul de viață și să le protejeze în perioadele de haos.

Obstacolul #1 – sărăcia
Mediul economic general determină capacitatea ta de a genera bogăție. Aproximativ 52% dintre adulții americani investesc pe piețele bursiere, în contrast cu doar 2% dintre indieni. O persoană obișnuită din India are un venit substanțial mai mic decât una care trăiește în SUA sau Marea Britanie, așadar poate fi dificil să pui bani deoparte pentru investiții.

Obstacolul #2 – feducația financiară
Fără pregătire adecvată în educația financiară, oamenii nu pot utiliza avantajele investițiilor. Aproximativ 3,5 miliarde de adulți nu au o înțelegere a conceptelor de bază, cum ar fi noțiuni de aritmetică, inflație, dobândă compusă și diversificarea riscurilor.

Obstacolul #3 – crize
Dacă economia ta locală este în cădere liberă, este aproape imposibil să devii un investitor de succes. De exemplu, persoanele care locuiesc în Venezuela au avut acces doar la piețele bursiere cu cele mai slabe performanțe în 2018 - scădere a prețurilor cu 94,89%. Chiar dacă ar investi în piețele bursiere străine, prețul pentru acțiunile americane precum Amazon sau Google ar fi prea mare. Aceasta ar presupune o multitudine de costuri suplimentare de la comisioanele de schimb valutar la comisioane de brokeraj.

Ciclul de investiții poate fi răspunsul
Folosind metode noi, cum ar fi ciclurile de investiții, oamenii din întreaga lume ar putea elimina comisioanele suplimentare și ar putea începe să facă profituri fără a fi nevoie să acumuleze cunoștințe specifice despre concepte financiare. Aceste cicluri de investiții au fost concepute pentru prima dată de Quanloop, un nou fond start-up care operează din Estonia (UE).

Ce este Quanloop?
Quanloop este un fond de investiții cu un model de afaceri unic. Împrumută sume mici de la investitori pentru doar 24 de ore prin semnarea unei multitudini de acorduri cu principal mic, fiecare cu valoare de 1 €, care este și suma minimă. Împrumuturile pe termen scurt cu principal mic sunt puse la comun rezultând sume mai importante și apoi împrumutate mai departe partenerilor Quanloop, care sunt întreprinderi de leasing și factoring. Investitorii Quanloop concurează între ei; dacă rata dobânzii tale este mai mică decât cea propusă de un alt investitor, banii tăi vor fi prioritizați.

Fondatorul Quanloop
Ideea Quanloop a venit de la Valentin Ivanov, un CEO experimentat și un expert financiar recunoscut, cu cunoștințe în domeniul operațiunilor de afaceri, finanțe și tehnologia informației. El a reinventat modelul de refinanțare proiectând un concept de cicluri de investiții pe termen scurt pentru furnizarea continuă de capital pentru doar 24 de ore. Valentin a fost anterior consultant și administrator de fonduri pentru o serie de investitori profesionali și de retail cunoscuți, si a participat, de asemenea, în diferite proiecte internaționale IT și Fintech.

Numerar în mână
Profitul investiției tale este întotdeauna plătit în a 15-a zi a lunii următoare. Performanța minimă din alocarea tuturor fondurilor tale în cadrul planului garantat cu risc redus, este de 5,5%, ceea ce oricum este mult mai mult decât ceea ce pot oferi băncile în climatul actual. Cu un mix de planuri cu risc redus, mediu și ridicat, poți asigura o rentabilitate de până la 15,7% pe an.

Dar este sigur?
Quanloop nu face niciodată investiții directe. Investește doar prin parteneri profesionali. Partenerii Quanloop sunt independenți din punct de vedere financiar și au un istoric dovedit. După examinarea și revizuirea riguroasă, aleg solicitanți pentru finanțarea alternativă și combină fonduri de la investitorii lor.

Acest lucru, la rândul său, face ca banii pe care i-ai investit să fie mai siguri. Quanloop a luat decizia de a menține structura juridica  pentru gestionarea garanțiilor cât mai simplă, garantând capitalul său către investitori. Asta înseamnă că un portofoliu substanțial acoperă fiecare euro aflat sub supravegherea lor.

În termeni simpli, iau fondurile tale, le amestecă cu bani de la alții și le împrumută partenerilor. În ziua următoare, reamestecă banii de la ceilalți investitori și fondurile pentru care nu ai solicitat retragerea și continui să le investești, creând astfel un nou ciclu de investiții.

Ba mai mult, Quanloop îți protejează investiția împotriva inflației
Din 2001, inflația a crescut cu 37,38% în Europa. Asta înseamnă că bunurile și serviciile care costau 1000 EUR în 2001 costă astăzi 1.373 €. Rata medie anuală a inflației a fost de 1,6%. Mai mult, rata inflației pentru produse alimentare și băuturi a crescut de la 1,7% în ianuarie 2020 la 3,4% în mai 2020, din cauza pandemiei din prezent.

Pentru a-ți menține puterea de cumpărare și a lupta împotriva inflației, Quanloop are un program cashback de recompensare bazat pe indicele prețurilor de consum. Atâta timp cât ai bani în contul tău Quanloop, aceștia vor fi, de asemenea, feriți de inflație. Nu are legătură cu portofoliul tău de investiții și nu contează dacă fondurile tale nu participă la finanțarea creditelor mai riscante.

Cashback-ul se plătește pe data de 25 a lunii următoare.

Investitorii pot folosi sistemul de recomandări, care îți permite să câștigi 2,5% din ceea ce investitorul recomandat de tine ia acasă. Noul utilizator va primi și un bonus de înscriere de 5 €.

Randament al investiției de peste 15%
Aceasta este o alternativă excelentă la un depozit bancar cu dobândă mică, cu profituri care depășesc 15% anual. În general, este de peste 15 ori mai mare decât ceea ce ai face, lăsând banii într-o bancă locală.

Quanloop te ajută să gestionezi riscurile
Întotdeauna există un anumit risc în investiții, însă Quanloop te ajută să gestionezi și să reduci la minim riscurile.

Gestionarea riscurilor #1 – informație deschisă
Poți urmări întotdeauna portofoliul de împrumuturi Quanloop pentru a vedea cât au împrumutat pentru ziua respectivă, care este soldul lor de capital și poți descoperi informații utile pe site-ul lor web sau în aplicația lor mobilă ușor de utilizat.

Gestionarea riscurilor #2 – diversificarea riscurilor
Nu împrumuți niciodată toți banii tăi pentru a finanța un singur proiect de împrumut. Quanloop restricționează gruparea întregii tale sume de bani în cadrul planului de risc ridicat. Suma maximă admisă este de 33%, în timp ce maximul pentru planul de risc mediu este de până la 50%. Pe de altă parte, în categoria de risc scăzut, poți aloca cât dorești. În acest fel, portofoliul investitorilor lor este diversificat, iar riscul de pierdere este redus în consecință.

Gestionarea riscurilor #3 – investiția ta este sigură
Deși capitalul fondului nu este asigurat, banii tăi sunt susținuți de împrumutul pe care l-ai finanțat și de alte investiții pe care Quanloop le-a finalizat. Quanloop nu este un p2p sau o platformă de crowdfunding, astfel încât economiile tale sunt protejate mai eficient.

Gestionarea riscurilor #4 – protecție împotriva problemelor cu fluxul de numerar
Pentru fiecare proiect finanțat de Quanloop, aceștia furnizează rezerve suplimentare de 10% pentru a preveni posibilitatea apariției unor probleme de lichiditate. În cel mai rău caz în care nu poți retrage, vei obține un bonus anual de 2% pentru șederea ta prelungită. Quanloop vă sfătuiește să nu vă utilizați veniturile imediate din cauza posibilității de a apărea o lipsă de fonduri pentru perioade foarte scurte, pentru retragerile efectuate în aceeași zi.

Planurile alternative de investiții, precum cele propuse de Quanloop, au în continuare riscuri. Din nou, dacă acționezi inteligent și cu atenție și diversifici, riscurile tale sunt mult mai mici și obții un profit excelent din banii câștigați cu greu, pe care i-ai investit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.