anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme (P)

GALERIE
SPF_1937
  • SPF_1937
- +

Există o legătură directă între lipsa cronică a locurilor de parcare, aglomerația din trafic, ineficiența transportului în comun și poluarea din Iași. Aceasta este punctul de plecare al soluțiilor pe care Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, le-a prezentat în această campanie în privința traficului și a poluării. ”Ca să rezolv problema voi lucra pe mai multe planuri: voi amenaja parcări, voi îmbunătăți calitatea transportului public și voi găsi soluții pentru de fluidizare a traficului, atât prin investiții în infrastructură, cât și prin resistematizări rutiere. Poluarea este cauzată în mare măsură de trafic. Traficul este cauzat în mare măsură de faptul că transportul public este ineficient. Transportul public este ineficient pentru că pierde mult timp în blocaje. Iar blocajele se fac printre altele și pentru că străzile și intersecțiile sunt sugrumate de mașini parcate. De-asta trebuie să ne ocupăm de toate de la început”, a declarat Cosette Chichirău.

În privința parcărilor, candidata USR PLUS spune că este nevoie de parcări supraetajate în centru, de parcări de reședință, dar și de parcări tip Park&Ride la marginea orașului. ”Eliberăm prima bandă de mașinile parcate, ca să facem loc de bandă specială pentru transportul public. Investim în modernizarea parcului auto CTP Iași, extindem și calibrăm rutele, creștem frecvența și viteza medie de deplasare a vehiculelor pe traseu. În urma acestor măsuri, transportul în comun va fi mai atractiv și mai eficient decât transportul cu mașina personală. Asta îi va convinge pe mulți să lase mașinile acasă. Vom avea trafic mai fluid și mai puțină poluare”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS spune că parcările și modernizarea transportului public nu sunt suficiente. Este nevoie de investiții în infrastructură, cu accent pe îmbunătățirea legăturilor peste calea ferată și peste râuri. În plus, va fi nevoie și de reconfigurarea străzilor și introducerea de sensuri unice astfel încât să se circule cât mai mult în flux continuu, diminuând timpii de staționare și, implicit, consumul de carburant și poluarea aferentă.

Cosette Chichirău spune că va demara împreună cu Guvernul și Consiliul Județean proiecte mari pentru Iași. ”Cea mai importantă este, de departe, Centura Iașului. Însă această Centură trebuie să fie una reală, nu doar o stradă ceva mai mare. Va trebui reproiectat și actualizat traseul Varianta Sud, iar variantele de conectare a centurii Nord – trafic greu trebuie să fie cel puțin în profil de drum expres pentru a pregăti joncțiunea cu viitoarea autostradă A8”, a declarat Cosette Chichirău. Aceasta a mai spus că va extinde Aeroportul Iași, tot în parteneriat cu autoritățile județene și naționale și va construi cel puțin două centre multimodale de transport, în Vest spre Valea Lupului și în Sud spre Bârnova.

Nu în ultimul rând, Cosette Chichirău vrea să încurajeze transportul alternativ. ”Vom extinde și vom amenaja piste de biciclete, astfel încât ele să ofere siguranță și continuitate. În fiecare an, vreau să avem câte 10 km în plus de piste de biciclete la standarde europene care să lege cartierele orașului și care, în timp, să atragă tot mai mulți utilizatori”, a declarat Cosette Chichirău.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate,  Unitate și Solidaritate parte a alianței electoral e „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.