anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Advertorial (P)

Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme (P)

GALERIE
SPF_1937
 • SPF_1937
- +

Există o legătură directă între lipsa cronică a locurilor de parcare, aglomerația din trafic, ineficiența transportului în comun și poluarea din Iași. Aceasta este punctul de plecare al soluțiilor pe care Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, le-a prezentat în această campanie în privința traficului și a poluării. ”Ca să rezolv problema voi lucra pe mai multe planuri: voi amenaja parcări, voi îmbunătăți calitatea transportului public și voi găsi soluții pentru de fluidizare a traficului, atât prin investiții în infrastructură, cât și prin resistematizări rutiere. Poluarea este cauzată în mare măsură de trafic. Traficul este cauzat în mare măsură de faptul că transportul public este ineficient. Transportul public este ineficient pentru că pierde mult timp în blocaje. Iar blocajele se fac printre altele și pentru că străzile și intersecțiile sunt sugrumate de mașini parcate. De-asta trebuie să ne ocupăm de toate de la început”, a declarat Cosette Chichirău.

În privința parcărilor, candidata USR PLUS spune că este nevoie de parcări supraetajate în centru, de parcări de reședință, dar și de parcări tip Park&Ride la marginea orașului. ”Eliberăm prima bandă de mașinile parcate, ca să facem loc de bandă specială pentru transportul public. Investim în modernizarea parcului auto CTP Iași, extindem și calibrăm rutele, creștem frecvența și viteza medie de deplasare a vehiculelor pe traseu. În urma acestor măsuri, transportul în comun va fi mai atractiv și mai eficient decât transportul cu mașina personală. Asta îi va convinge pe mulți să lase mașinile acasă. Vom avea trafic mai fluid și mai puțină poluare”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS spune că parcările și modernizarea transportului public nu sunt suficiente. Este nevoie de investiții în infrastructură, cu accent pe îmbunătățirea legăturilor peste calea ferată și peste râuri. În plus, va fi nevoie și de reconfigurarea străzilor și introducerea de sensuri unice astfel încât să se circule cât mai mult în flux continuu, diminuând timpii de staționare și, implicit, consumul de carburant și poluarea aferentă.

Cosette Chichirău spune că va demara împreună cu Guvernul și Consiliul Județean proiecte mari pentru Iași. ”Cea mai importantă este, de departe, Centura Iașului. Însă această Centură trebuie să fie una reală, nu doar o stradă ceva mai mare. Va trebui reproiectat și actualizat traseul Varianta Sud, iar variantele de conectare a centurii Nord – trafic greu trebuie să fie cel puțin în profil de drum expres pentru a pregăti joncțiunea cu viitoarea autostradă A8”, a declarat Cosette Chichirău. Aceasta a mai spus că va extinde Aeroportul Iași, tot în parteneriat cu autoritățile județene și naționale și va construi cel puțin două centre multimodale de transport, în Vest spre Valea Lupului și în Sud spre Bârnova.

Nu în ultimul rând, Cosette Chichirău vrea să încurajeze transportul alternativ. ”Vom extinde și vom amenaja piste de biciclete, astfel încât ele să ofere siguranță și continuitate. În fiecare an, vreau să avem câte 10 km în plus de piste de biciclete la standarde europene care să lege cartierele orașului și care, în timp, să atragă tot mai mulți utilizatori”, a declarat Cosette Chichirău.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate,  Unitate și Solidaritate parte a alianței electoral e „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.