Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Advertorial (P)

Cum scăpăm de blocajele din trafic și de poluarea din aer. Vezi ce soluții are Cosette Chichirău la aceste probleme (P)

GALERIE
SPF_1937
  • SPF_1937
- +

Există o legătură directă între lipsa cronică a locurilor de parcare, aglomerația din trafic, ineficiența transportului în comun și poluarea din Iași. Aceasta este punctul de plecare al soluțiilor pe care Cosette Chichirău, candidata USR PLUS, le-a prezentat în această campanie în privința traficului și a poluării. ”Ca să rezolv problema voi lucra pe mai multe planuri: voi amenaja parcări, voi îmbunătăți calitatea transportului public și voi găsi soluții pentru de fluidizare a traficului, atât prin investiții în infrastructură, cât și prin resistematizări rutiere. Poluarea este cauzată în mare măsură de trafic. Traficul este cauzat în mare măsură de faptul că transportul public este ineficient. Transportul public este ineficient pentru că pierde mult timp în blocaje. Iar blocajele se fac printre altele și pentru că străzile și intersecțiile sunt sugrumate de mașini parcate. De-asta trebuie să ne ocupăm de toate de la început”, a declarat Cosette Chichirău.

În privința parcărilor, candidata USR PLUS spune că este nevoie de parcări supraetajate în centru, de parcări de reședință, dar și de parcări tip Park&Ride la marginea orașului. ”Eliberăm prima bandă de mașinile parcate, ca să facem loc de bandă specială pentru transportul public. Investim în modernizarea parcului auto CTP Iași, extindem și calibrăm rutele, creștem frecvența și viteza medie de deplasare a vehiculelor pe traseu. În urma acestor măsuri, transportul în comun va fi mai atractiv și mai eficient decât transportul cu mașina personală. Asta îi va convinge pe mulți să lase mașinile acasă. Vom avea trafic mai fluid și mai puțină poluare”, a declarat Cosette Chichirău.

Candidata USR PLUS spune că parcările și modernizarea transportului public nu sunt suficiente. Este nevoie de investiții în infrastructură, cu accent pe îmbunătățirea legăturilor peste calea ferată și peste râuri. În plus, va fi nevoie și de reconfigurarea străzilor și introducerea de sensuri unice astfel încât să se circule cât mai mult în flux continuu, diminuând timpii de staționare și, implicit, consumul de carburant și poluarea aferentă.

Cosette Chichirău spune că va demara împreună cu Guvernul și Consiliul Județean proiecte mari pentru Iași. ”Cea mai importantă este, de departe, Centura Iașului. Însă această Centură trebuie să fie una reală, nu doar o stradă ceva mai mare. Va trebui reproiectat și actualizat traseul Varianta Sud, iar variantele de conectare a centurii Nord – trafic greu trebuie să fie cel puțin în profil de drum expres pentru a pregăti joncțiunea cu viitoarea autostradă A8”, a declarat Cosette Chichirău. Aceasta a mai spus că va extinde Aeroportul Iași, tot în parteneriat cu autoritățile județene și naționale și va construi cel puțin două centre multimodale de transport, în Vest spre Valea Lupului și în Sud spre Bârnova.

Nu în ultimul rând, Cosette Chichirău vrea să încurajeze transportul alternativ. ”Vom extinde și vom amenaja piste de biciclete, astfel încât ele să ofere siguranță și continuitate. În fiecare an, vreau să avem câte 10 km în plus de piste de biciclete la standarde europene care să lege cartierele orașului și care, în timp, să atragă tot mai mulți utilizatori”, a declarat Cosette Chichirău.

*Programul pentru Iași propus de Cosette Chichirău poate fi accesat aici: https://www.cosettechichirau.ro/program

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate,  Unitate și Solidaritate parte a alianței electoral e „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.