Cum se apără medicii de familie, acuzaţi de eşecul campaniei de vaccinare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Cum se apără medicii de familie, acuzaţi de eşecul campaniei de vaccinare

GALERIE
esec, campanie, vaccinare
  • esec, campanie, vaccinare
- +

 „Am fost de acord să finanţăm, sumele erau foarte mari, de ordinul miliardelor de lei, şi totuşi campania nu a dat rezultatele aşteptate”, a acuzat premierul

 

Membrii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) au reacţionat faţă de declaraţiile din ultimele zile conform cărora, deşi au fost oferite medicilor de familie stimulente pentru a se implica în campania de vaccinare, campania nu a avut rezultatele aşteptate. „La începutul anului ne-a fost prezentată o strategie de la Ministerul Sănătăţii, prin care ofeream stimulente medicilor de familie pentru a se implica în campania de vaccinare. Am fost de acord, sumele erau foarte mari, de ordinul miliardelor de lei, şi totuşi campania nu a dat rezultatele aşteptate”, a precizat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de pe 28 iulie.

Medicii susţin că au fost implicaţi de la început în toate activităţile pe care le-a presupus campania de vaccinare, de la consilierea şi programarea pacienţilor, în monitorizarea celor vaccinaţi, în vaccinarea propriu-zisă din centrele de vaccinare, dar şi din cabinete. „Aceste activităţi s-au desfăşurat în baza unor contracte de prestări servicii încheiate cu autorităţile locale sau cu casele judeţene de asigurări de sănătate. Nu aceste contracte, ale căror plăţi sunt de altfel în mare întârziere la nivel de ţară, sunt explicaţia marilor pierderi bugetare. Cauzele trebuie căutate în alte părţi, sau poate sunt cunoscute, dar nu se vrea a fi menţionate”, au precizat reprezentanţii SNMF.

Medicii susţin că plăţile sunt în mare întârziere, există cabinete care nu au primit banii pe mai mult de trei luni, nici pentru programare la vaccinare, nici pentru vaccinarea în cabinete. De asemenea, nici plăţile pentru personalul medical de la centrele de vaccinare, unde activează inclusiv medici de familie, nu sunt la zi. „Căutând explicaţii publice ale eşecului campaniei de vaccinare anti COVID-19, premierul a recurs la clasicul ţap ispăşitor - asistenţa medicală primară. În aceste condiţii, medicii de familie, prin SNMF, consideră că atitudinea celor care reprezintă Ministerul Sănătăţii şi Guvernul demonstrează cunoaşterea incompletă a realităţii din teritoriu şi menţinerea reflexului de a plasa propria responsabilitate pe umerii altora”, au completat cei de la SNMF.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.