anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Cum se aşază la Iaşi lista liberală pentru Parlament la prima strigare

GALERIE
puls
  • puls
- +

A început să crească lista pretendenţilor la un loc eligibil pe viitoarea listă a liberalilor ieşeni şi de aceea îngrijorarea din rândul lor pe această temă o depăşeşte pe cea referitoare la coronavirus. 

Se spune că infecţia cu virusul din Wuhan te poate ţine pe tuşă două săptămâni, sau, hai, trei, sau patru, pe când ratarea poziţiei eligibile te scoate din joc cel puţin patru ani. Iată, de exemplu, ce probleme complicate au apărut în ultima vreme. Este ordin pe zi pe unitate că, la nevoie, trebuie făcut repede un loc pentru ministrul Costache, care s-a sacrificat în ultimele luni pe altarul partidului şi al binelui public. Se mai spune că primarul Mihăiţă ar fi cerut, de asemenea, un loc eligibil pentru mica sa camarilă, nemaipunând la socoteală şi un loc de refugiu în improbabila situaţie în care s-ar întâmpla să piardă fotoliul de edil şef.

La aceştia doi s-ar adăuga pretenţiile lui Liviu Brătescu, care a fost lăsat două ture pe margine, în condiţiile în care a avut mai multă îndreptăţire intelectuală, dar şi de muncă de partid, chiar decât jupânul Alexe să aspire la aşa ceva. Ia adăugaţI la aste pe cei deja aflaţI pe liste, fostul rector Oprea, madama cu pălărie, Iulia Scântei, şi cei doi zmei, Alexe şi Bodea, başca unul din fraţii Muraru.

În fine, ca în bancul cu familia numeroasă de evrei în care rabinul mai bagă şi o capră, cică Bucureştiul a cerut că filiala din Iaşi să ducă în spinare şi un om de la centru, care nu-şi găseşte locul prin ţară. Aşa stând lucrurile, închipuiţi-vă, stimaţi telespectatori, că la coada listei s-a aşezat de curând şi deputatul Grămadă, zis şi Petrică cel deştept, ipochimenul şantajat de Buhaiul Ghiocel. El ar veni pe post de petic pmp-ist la anvelopa liberală, tranzacţie care urmează să se parafeze la nivel naţional. Bănuim că este evident faptul că nu ne trebuie multă polologhie în continuare şi că este de la sine înţeles ce balamuc şi ce scărmăneală urmează. De aceea anunţăm că începând de luni vom  deschide o casă de pariuri. Fiţi pe fază, prin urmare.

Un plan pe surse al lui Dodorel

Spun unele surse de-ale noastre, lucru ce-i drept greu de crezut, dar cine ştie?, că proaspătul reftor ales Dodorel ar vrea nici mai mult nici mai puţin decât un post de senator la partidoi, fie pe listele directe ale acestuia, fie ca produs de import de la aldişti. În aceste condiţii, el ar urma să se autosuspende din nou din funcţie şi să stea aşa, atârnat de craca Parlamentului, în văzul lumii, spre luarea de aminte a somităţilor academice de la Universitate, prin votul cărora s-a produs o aşa minune.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.