Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Moda a rămas și azi. Ce riscuri sunt?
Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Nu, nu e o invenție sau nu e o băutură demnă doar de un Celentano, personajul veșnic afumat din serialul „Las Fierbinți”, ci o practică relativ răspândită în acele timpuri.
Consumatorii dubiosului lichid erau mai ales din cei din rândul celor prea săraci pentru a-și permite o băutură mai de calitate, al dependenților de alcool ori chiar al tinerilor teribiliști. Deși pare greu de crezut, obiceiul s-a păstrat și astăzi, adesea cu consecințe tragice.
Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Moda a rămas și azi. Ce riscuri sunt?
A fost o perioadă – de obicei e numită cea „de deschidere” a regimului Ceaușescu – estimată a se fi suprapus aproximativ peste primii 10-12 ani de „domnie” ai dictator, cîn chiar și în România comunistă puteai găsi băuturi de calitate.
Multe erau din import – de la bere, whisky, cognac, gin sau vermut etc – dar altle erau făcute chiar în țară. Treptat, pe măsura ce presiunea autoritarismului liderului comunist a devenit tot mai mare, acestea au început să se găsească doar în locuri tot mai speciale, unde aveau acceas doar privilegiații vremurilor.
Citește mai mult pe Newsweek.ro
Publicitate și alte recomandări video