Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Moda a rămas și azi. Ce riscuri sunt?

miercuri, 13 noiembrie 2024, 20:15
1 MIN
 Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Moda a rămas și azi. Ce riscuri sunt?

Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Nu, nu e o invenție sau nu e o băutură demnă doar de un Celentano, personajul veșnic afumat din serialul „Las Fierbinți”, ci o practică relativ răspândită în acele timpuri.

Consumatorii dubiosului lichid erau mai ales din cei din rândul celor prea săraci pentru a-și permite o băutură mai de calitate, al dependenților de alcool ori chiar al tinerilor teribiliști. Deși pare greu de crezut, obiceiul s-a păstrat și astăzi, adesea cu consecințe tragice.

Cum se bea spirt filtrat prin pâine pe vremea lui Ceaușescu? Moda a rămas și azi. Ce riscuri sunt?

A fost o perioadă – de obicei e numită cea „de deschidere” a regimului Ceaușescu – estimată a se fi suprapus aproximativ peste primii 10-12 ani de „domnie” ai dictator, cîn chiar și în România comunistă puteai găsi băuturi de calitate.

Multe erau din import – de la bere, whisky, cognac, gin sau vermut etc – dar altle erau făcute chiar în țară. Treptat, pe măsura ce presiunea autoritarismului liderului comunist a devenit tot mai mare, acestea au început să se găsească doar în locuri tot mai speciale, unde aveau acceas doar privilegiații vremurilor.

 

Citește mai mult pe Newsweek.ro 

Etichete: ceausescu, moda, paine, spirt

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii