Care-i diferenţa dintre cânepa obişnuită şi cannabis? Apogeul unui proces de trafic de droguri
În plângerea sa, Dide a invocat faptul ca actuala legislatie permite condamnarea ca traf (...)
citeste totmarti, 30.05.2023
Cand detii sau reprezinti un business, iar concurenta acerba te provoaca sa gasesti noi metode de promovare, optimizarea SEO poate fi solutia salvatoare. Spunem “poate” pentru ca rezultatele optimizarii unui site stau la baza alegerii tale – freelanceri sau agentii specializate de marketing online.
Sa nu uitam ca in orice domeniu, mai ales in SEO, schimbarile se petrec in decurs de saptamani, iar un bun profesionist, care lucreaza intr-o agentie SEO, este la curent cu trendurile si stie ce strategie sa iti ofere, astfel incat sa ai cele mai bune rezultate.
Spre exemplu, ce era anul trecut un “must”, acum este apus. Au aparut noi trenduri in optimizarea SEO, iar daca nu tii cont de ele, s-ar putea sa arunci doar banii pe fereastra.
Iata cele 8 trenduri in optimizarea SEO de care trebuie sa se tina cont:
1. Importanta Google AMP in relevanta rezultatelor online
Google AMP (Google Accelerated Mobile Pages) este o noua regula introdusa de cel mai puternic motor de cautare, cu scopul de a le oferi utilizatorilor de internet continuturi cat mai relevante si user friendly. Cu alte cuvinte, are ca scop indicatii de creare si dezvoltare de pagini web care sa se incarce mai repede pe orice tip de dispozitiv, prin aplicarea comprimarii codurilor CSS si HTML (cresterea vitezei de incarcare a site-ului).
2. Continutul – esential pentru optimizarea SEO si branding
Stim cu totii titlurile bombastice de pe site-urile de socializare, care promit ca, odata ajuns in pagina, iti vor oferi informatiile pe care le cauti. Evident ca atunci cand utilizatorii acceseaza pagina, iar continutul este irelevant, ies rapid, iar bounce rate-ul creste alarmant.
Ei bine, noile trenduri in materie de SEO in 2017 promoveaza continuturi de calitate, neduplicate si fara keyword stuffing, astfel incat utilizatorul sa fie indemnat sa ramana cat mai mult timp pe o pagina web. Foarte important de mentionat este ca acest continut trebuie postat periodic, sa contina subiecte si teme de discutie centrate pe nevoile si intrebarile vizitatorilor, pentru ca asa articolele vor avea impact asupra clasarii unui site in motoarele de cautare.
3. HTTPS – un imperativ din octombrie
Sigur ai vazut si citit aceasta stire, prin care Google anunta ca site-urile cu HTTPS vor avea intaietate in relevarea cautarilor. Hypertext Transfer Protocol Secure impune implementarea certificatelor SSL, ce ofera protectie sporita impotriva diferitelor virusuri sau hackerilor.
In ultimii ani, s-a observat o moda printre internauti – spre exemplu, in cazul magazinelor online, care au implementata plata cu cardul, daca nu au HTTPS, utilizatorii fie refuza sa dea comanda, fie aleg plata prin ramburs.
4. Inteligenta artificiala si pozitionarea website-urilor in motoarele de cautare
Google Rank Brain este algoritmul lui Google care, din 2016, analizeaza site-urile prin inteligenta artificiala si constata daca acestea au fost create strict pentru motoarele de cautare sau ofera informatii relevante pentru vizitatorii “umani”.
Practic, Google Rank Brain este un set de reguli realizate pentru a-i indruma pe cei care creaza site-uri sa dezvolte continut de calitate, usor de citit si de interpretat, prin care sa reduca drastic spamul si SEO negativ. Totodata, acest algortim ia in considerare si designul, viteza de incarcare a site-ului si structura link-urilor.
5. SEO in 2017 impune mai mult continut multimedia
Nu te sfii sa adaugi cat mai multe video-uri! Astazi, este cea mai eficienta metoda de a atrage interesul utilizatorilor si de a-i mentine mai mult timp pe pagina. Spre deosebire de un articol lung, pe care doar 1 din 3 persoane il va citi pana la capat, oricat de captivant ar fi, cu un video impusti doi iepuri dintr-o lovitura: ii mentii conectati si le oferi ancore prin care ei sa cumpere produsele sau serviciile pe care le promovezi.
Mai mult, video marketingul creste engagementul si brandingul, ajuta la diferentierea de competitie si la clasrea in pozitii de top in motoarele de cautare.
6. Fa push pe Social Media
Ca intotdeauna, Social Media este o componenta extrem de importanta in optimizarea SEO. Cu cat un continut este mai interesant scris, cu atat utilizatorii ii vor da share, like sau comment, iar Google va lua in seama aceste lucruri si va surclasa site-ul pe care il detii.
Cu cat esti mai activ pe cele mai importante retele sociale (Facebook, Twitter, LinkedIN, Instagram, Google Plus), cu atat eforturile tale vor fi rasplatite de Google. Ca sa ai maxima vizibilitate, pot incadra in header-ul sau footer-ul site-ului butoane de retele sociale.
Ideal ar fi sa apelezi la o agentie SEO cu experienta pentru toate aceste implementari, pentru ca au expertiza necesara, cunostintele si tool-urile cele mai bune prin care poti obtine pozitia mult-ravnita – numarul 1 in Google.
Cuvinte cheie: + seo 2017, inteligenta artificiala, social media, https, cuvinte cheie, google amp, branding, business, agentie SEO, retele sociale
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Atac cu dronă la Moscova. Este al doilea de la începutul războiului
Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul
A treia promovare ratată a Iaşului din acest an. Dezmembraţi în Final Four la baschet masculin
O aberaţie demontată la Tribunal: Poliţia a confiscat un scanner pe care trebuia să-l autorizeze
Care-i diferenţa dintre cânepa obişnuită şi cannabis? Apogeul unui proces de trafic de droguri
Competitor unic în licitația pentru un contract de o sută de milioane: Conest&Erbașu
Spitalul Clinic de Căi Ferate încearcă să mai prindă un tren cu bani
EXCLUSIV: Primul transfer al verii la Poli. Vine de la FCSB!
Ligia Deca, ministrul Educaţiei, anunţă că anul şcolar ar putea fi prelungit
Cel mai scurt test de inteligență din lume. Are doar 3 întrebări
„La Pogor, cu chef de joacă”, o acțiune a Consiliului Județean Iași dedicată Zilei Copilului (P)
VIDEO/FOTO A luat foc o locomotivă și în județul Iași, la Scânteia. 200 de călători s-au autoevacuat
Ucraina respinge ”cel mai important atac cu dronă” la Kiev de la începutul războiului
Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (I)
Cum sunt duşi şefii judeţului la paranghelii oficiale cu şoferi băuţi? O întâmplare de pomină
Un judecător ucrainean, arestat pentru uciderea unui militar în vârstă de 23 de ani, la Kiev
Mecanism cheie al sistemului imunitar uman pentru controlul infecțiilor
O coincidenţă interesantă la schimbarea de şefi de la partidoiul ieşean
VIDEO Fulgerele de pe Jupiter, spectaculoase ca cele de pe Terra. Imagini trimise de sonda Juno
Fotbal şi politichie pe Bahlui: o premieră absolută înregistrată după ultimul meci din Copou
Monitorizarea personală a sănătății, prin analizarea transpirației
Tratamentul personalizat în cancer crește speranța de viață dar și calitatea acesteia
Splenectomie totală prin abord laparoscopic, la Spitalul Arcadia
Știați că Iașul are un râu unic în țară? Curge de jos în sus
Cosmin PAȘCARomânii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul |
Briscan ZARAOchiul dracului |
Cristina DANILOVRegină pe un tron din paie |
Mihai DORINArtişti în dialog |