Cum se făcea rachiul de vin pe vremea lui Ceaușescu? Modul în care îl poți prepara acasă

marți, 19 noiembrie 2024, 20:30
1 MIN
 Cum se făcea rachiul de vin pe vremea lui Ceaușescu? Modul în care îl poți prepara acasă

Cum se făcea rachiul de vin pe vremea lui Ceaușescu? Această băutură, prescurtată cu tandrețe de consumatorii ei „RDV”, era una dintre licorile preferate ale românilor cu venituri modeste, dar care nu voiau să se lipsească de plăcerea degustării unui pahar de tărie.

Cum se făcea rachiul de vin pe vremea lui Ceaușescu? Modul în care îl poți prepara acasă

Seștie că țuica este făcută doar din prune, în schimb licoarea cu aceeași tărie obținută din orice alt fruct poartă numele de rachiu. La fel se întâmplă și cu cel obținut din strugurii din cae, de regulă, se face vinul.

Un personaj precum Celentano din serialul „Las Fierbinți” ar fi fost, cu siguranță, unul dintre fanii rachiului de vin sau al celui de drojdie, datorită raportului tărie-preț extrem de accesibil și de tentant pentru „profesioniștii” paharului.

Citește mai mult pe Newsweek.ro 

 

 

Etichete: alcool, ceausescu, tarie

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii