Cum se fură din berea și vinul servite la halbă și pahar. Încă se dă vina pe „spumă”. Ce poate face clientul

sâmbătă, 25 mai 2024, 11:14
2 MIN
 Cum se fură din berea și vinul servite la halbă și pahar. Încă se dă vina pe „spumă”. Ce poate face clientul

8 din 10 halbe de bere conțin mai puțin decât ar trebui, arată un studiu pe scară largă recent făcut în Marea Britanie. Iar paharul de vin nu e servit cu 175 de ml, cum ar trebui. „Pentru tot ceea ce este măsurat greșit și, în special, pentru tot ceea ce este insuficient cu mai mult de 5%, ar trebui să cereți personalului barului o completare imediată. Aveți dreptul să faceți acest lucru, iar personalul ar trebui să se conformeze și să îndeplinească această cerere”.

Mai mult de două treimi din berea și vinul servit în barurile și pub-urile din Marea Britanie este de calitate inferioară, potrivit unui studiu realizat de Trading Standards.

„Inspectorii care au vizitat 77 de pub-uri și baruri au fost serviți cu 96 de măsuri scurte din 137 de comenzi, ceea ce înseamnă că aproximativ 70% dintre acestea erau mai mici decât cantitatea prescrisă legal pentru halbe și jumătăți de halbă și pahare de vin de 175 ml”, relatează siteul City A.M.

Aproximativ 86% din toată berea comandată a fost servită clienților în cantități mai mici , la fel ca și 43% din vinul la pahar. Deficitul mediu pentru berea măsurată scurt a fost de 4%, în timp ce pentru vin a fost de 5%.

Trading Standards este organismul oficial al profesioniștilor din domeniul standardelor comerciale din Regatul Unit. Standardele comerciale au un rol esențial în protejarea consumatorilor și în prevenirea daunelor.

Președintele forului, John Herriman, a declarat: „Deși este vorba de o imagine de ansamblu, este prima dată când am reușit să creăm o reprezentare națională a gradului de răspândire a neconformității, prin servirea unor cantități mai mici, în cazul băuturilor alcoolice”.

Președintele național al Campaniei pentru Real Ale (Camra), Nik Antona, a declarat: „Consumatorii nu ar trebui să se simtă înșelați atunci când își susțin pub-urile, cluburile sociale și barurile preferate. Ideea că 70% din toată berea cumpărată la bar este măsurată pe termen scurt în Marea Britanie este extrem de îngrijorătoare.

„Pentru tot ceea ce este măsurat în lipsă, și în special pentru orice cantitate cu mai mult de 5% mai mică, ar trebui să cereți personalului de la bar o completare imediată. Aveți tot dreptul să faceți acest lucru, iar personalul ar trebui să se conformeze și să îndeplinească această cerere”, a spus Nik Antona, președintele național al unei campanii pentru protejarea calității berii.

Reacția berarilor

Ce zic berarii? Emma McClarkin, director executiv al British Beer and Pub Association, a declarat: „Berea este carbogazoasă și este vândută de obicei cu o spumă, deși există o diferență considerabilă între preferințele consumatorilor în ceea ce privește spuma pe care diferite beri o produc în mod natural. Acest lucru este reflectat în ghidul industriei care spune că măsura de bere servită cu spumă trebuie să includă un minim de 95% de lichid. Clienții care ar dori o cantitate mai mică de spumă ar trebui să se simtă întotdeauna liberi să ceară o doză suplimentară și nu ar trebui să fie niciodată refuzați.”

Sursa: Hotnews

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii