anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Cum se mai împart terenurile din centrul iaşului către clientela de partid şi de stat

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iată că sunt informaţii noi despre Buhaiul Şantajist şi învârtelile lui prin lumea politică şi imobiliară. Spun unii colegi de la o gazetă care face săpături că Buhaiul şi-a închiriat vreo două suprafeţe de teren în centrul Iaşului, în faţa spitalului Piramidon, cu complicitatea directorului de acolo şi a primarului târgului nostru. 

Licitaţia a fost atât de secretă, încât nici participanţii n-au ştiut de existenţa acesteia, ceea ce ar putea da de gândit unor niscaiva organe interesate de dreptate. Corectitudinea acestor închirieri este o meteahnă pe care se pare că primarul nostru o are în genă, fiind expus de-a lungul timpului radiaţiilor toxice din timpul administraţiilor anterioare.

Ceea ce arată însă tipul de societate în care trăim este comportamentul managerului de la Piridon, un cetăţean care clamează permanent gravitatea misiunii pe care o are, umanismul aspiraţiilor sale şi tehnocratismul gesticulaţiei sale administrative. Vax! În realitate, ceea ce-l mână este un instinct de supravieţuire la zone înalte dublat de o aplecare grobiană spre compromisuri urât mirositoare. Diferenţa dintre acest tip de ipochimen şi cel care ia şpagă în piaţă ţine doar de locul unde îşi desfăşoară activitatea şi de niscaiva şcoli care i-au asigurat o spoială, sau care îi dau posibilitatea să se împăuneze, să-şi bombeze pieptul în faţa oglinzii.

Acum vreo jumătate de an, după ce la fabrica de doftori a rămas vacant postul de director administrativ, Buhaiul se dădea cu fundul de pământ să-i facă loc acolo distinsului director de la care avea să închirieze mai târziu cele două terenuri, şi care nu dăduse încă concursul pentru a fi manager. Dar discuţia cu bombatul pieptului în oglindă este perfect valabilă pentru aproape toţi managerii şi directorii puşi politic, uneori sub acoperământul unor aşa-zise concursuri, dar şi pentru mulţi oameni politici. Nimic nu este mai dezgustător să vezi, de exemplu, cum îşi plimbă chelia deputatul Libelulă pe la diverse întâlniri, rostind discursuri cu gravitatea unui medic care se luptă cu moartea, umplându-şi în acelaşi timp buzunarele cu teancuri şi teancuri de parale trase de la stat. Iaşul fin şi cu oameni educaţi se dovedeşte a fi o glumă, cel puţin la nivelul administraţiei. Ba, chiar, o glumă fără perdea.

Câtă dreptate am avut!!!!

Jumătate din profeţia noastră de ieri s-a îndeplinit, onoraţi cititori, anume aceea că ministrul Cercetării va fi din Iaşi, iar cealaltă jumătate se va îndeplini ceva mai încolo. Asta ne face să credem că Viorica Dăncilă citeşte rubrica noastră şi ia decizii în consecinţă. Am glumit, desigur, nu stau lucrurile chiar aşa. În realitate, Dragnea citeşte şi-i spune Dăncileasei ce să facă ¸.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.