anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Cum se modernizează un punct vamal aglomerat, cu cozi de 15 km?

GALERIE
coada-vama-Siret
 • coada-vama-Siret
- +

Direcţia ieşeană de Finanţe a primit cinci oferte pentru extinderea infrastructurii Vămii Siret n din cauza amânărilor, lucrarea ar urma să se facă exact când tranzitul pe aici a devenit unul infernal.

După modernizarea punctelor vamale Albiţa şi Sculeni, începută la sfârşitul anului trecut, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi are un plan similar pentru Vama Siret. La licitaţia organizată în acest sens au fost înscrise cinci oferte, din partea tot atâtor asocieri de firme, conduse de SSAB-AG, Demo-Idil Construct SRL, Alin Trans Construct SRL, Gafco Construct şi Antramicons.

Evaluările tehnico-financiare ar trebui să se încheie până la jumătatea lunii august, iar durata contractului de lucrări va fi de 18 luni.

Şantierul care se va deschide la Siret vine într-o perioadă când punctul de trecere a frontierei a devenit foarte important. Traficul refugiaţilor a crescut după invazia rusă în ţara vecină, iar Siretul este crucial pentru tranzitul de mărfuri.

La începutul săptămânii, coloana de camioane care aşteptau să intre în România depăşea 15 km, iar coada din România atinsese şi ea 2 km. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să aştepte şi câteva zile până să ajungă la îndeplinirea formalităţilor.

Pachetul de servicii de proiectare, de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia de lucrări pentru modernizarea Biroului Vamal de Frontieră Siret vizează tocmai acest lucru: fluidizarea traficului în punctul de trecere transnaţională de pe frontiera de Nord a României – DN 2/ E 85.

CITESTE SI: Cozi pe aproape 20 de kilometri la Vama Siret

Principalul rezultat urmărit prin această investiţie este reducerea cu cel puţin 25 la sută a timpului de staţionare, în special a transporturilor de marfă, precizează anunul de licitaţie.

Pe lângă optimizarea operaţiunilor de verificare şi control, proiectul vizează amenajarea unui terminal de mărfuri în care să poată staţiona un număr cât mai mare de mijloace de transport până la finalizarea formalităţilor vamale, reparaţii la clădiri, refacerea instalaţiilor de iluminat din punctul de frontieră. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.