anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Cum se optimizează un magazin online?

GALERIE
cum-optimizam-un-magazin-online
 • cum-optimizam-un-magazin-online
- +

Dacă pasul cel mai simplu pentru a realiza un magazin online este implementarea unei platforme de vânzare, atunci realizarea site-ului e una din cele mai grele etape prin care puteţi să aduceţi mai mulţi cumpărători pe site. Daăa sunteţi interesţti noi ăa recomandăm să contractaţi optimizare seo la firme cu experienţă dovedita în domeniu.

Este important să puteţi îmbunătăţi cât mai mult experienţa cu utilizatorii şi convertirea acestora din vizitatori în cumpărători, în aşa fel încât numărul paşilor de la intrarea în site şi până la plasarea unei comenzi să fie extrem de mic.

Un specialist în optimizări de magazine online şi cu peste 10 ani de experienţă în optimizarea magazinelor pentru a atrage clienţii de pe Google, Dan Bradu, CEO la DanBradu.com,  ne vorbeşte într-un interviu despre modul în care ar trebui să fie optimizat un magazin online pentru a mări rata de conversie.
Ideile pe scurt ar fi următoarele.

În general optimizarea se va face ca şi activitate permanentă în magazinele online. Comunicarea va trebui să fie integrată pentru a optimiza vânzările pe care îl are un magazin online cu site-ul fiind un pilon central.
Costurile sunt strict legate de optimizare şi de marketing şi variază undeva pana la 30000 de euro pe an pentru magazinele mici şi mijlocii. Un magazin online poate fi încadrat în aceeaşi categorie când are în jur de 1000 de produse puse la vânzare în magazinul online.

Dan Bradu ne-a precizat că “ de obicei cele mai mari şanse de a avea succes le au afacerile care sunt construite pe o cercetare de piaţă extrem de solidă, cu produse care implică un interes recent în piaţă şi în tendinţa de creştere dar şi o investiţie iniţială foarte bună şi foarte realistă”.

Antreprenorii ar trebui să înţeleagă şi faptul că afacerile online sunt afaceri ca oricare altele şi că e nevoie de investiţii destul de mari iniţial şi cât se poate de constante pe tot parcursul existenţei magazinului.
Site-urile care fac comerţ online şi sunt făcute de la zero par mai ieftine în momentul în care semnaţi contractul dar devin mai scumpe cu timpul şi sunt şi mai puţin eficiente decât platformele standard cum ar fi Magento sau Wordpress la care sute de oameni muncesc constant.

 

“Linkurile sunt foarte importante însa nu ar trebui să fie cumpărate dupa cantitate ci construite natural. E important ca linkurile sa fie mai puţine dar mai calitative”, a mai specificat Dan.
Google penalizeaza toate site-urile care fac spam sau care cumpara linkuri la grămada ceea ce se poate traduce în pierderea traficului lunar de până la momentul penalizării.
Recuperaea site-urilor afectate de aceste penalizări se face cu timpul şi durează până la 1 an.

Ca şi o concluzie, Dan Bradu a mai punctat că “optimizarea seo ar trebui să reprezinte o activitate permanentă în magazinele online. Nu se ştie cum altfel ar putea să supravieţuiască pe termen lung, poate numai cu multă publicitate, mai mult PR, dar şi implicit cu costuri mai mari”.
Cele mai multe astfel de magazine online au nevoie de o optimizare tehnică iniţială şi mai precis de rezolvarea problemelor vitale pentru o bună funcţionare a site-ului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.