anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Cum se simte la Iaşi cotonogeala Drac Nea - Moliceanu

GALERIE
puls
  • puls
- +

Certurile de la Bucale dintre partiduleţul lui Moliceanu şi Drac Nea lasă şi Iaşul în ceaţă, printre alte judeţe din ţară, neştiindu-se încă nici la această oră cine va fi desemnat prifect. 

Asta pentru că din cauza unor negocieri pe ministere încă nu se ştie cine va da prifectul ieşean: PSD sau ALDE? Cică dacă va fi varianta cu ALDE, atunci zice-se că un băiat de mingi de-al lui Chir Rilă, adică un secretar de primărie vecină, de la Bârnova, a fost deja trimis la încălzire şi va urma să fie împins în faţă. Iar dacă e vorba de PSD, atunci cică va intra în ring cel care face deja mersul piticului prin spatele sediului: fostul şef al canţelariei prefectului actual, junele Marian. Deci, cum vedeţi: două varianta una şi una, de rupt gura târgului, nu alta...

Chirica şi Divan cică vor pune capul la cutie şi aşteaptă vremuri mai bune

Unii colegi de la partid cică spun deja prin târg că, odată cu atacurile la adresa şefilor politici, şi odată cu replica acestora, primarul Iaşului şi-a cam închis orizonturile politice. Dacă însă am sta strâmb şi am judeca drept, noi n-am zice chiar aşa, ci oarecum mai cu ocoliş. Într-adevăr, dacă don Liviu cel cu fortăreaţă în Brazilia nu va fi urnit din postura de şef de partid încă 10 ani de aici încolo, sau chiar 20, e clar că nici Mihai Chirica nu va mai putea spera deloc în acest timp la o reabilitare politică. Iar la o revenire la ceea ce a fost, adică vice la nivel naţional, nici atâta. Dar ia'n gândiţi-vă 'mneavoastră la alt scenariu: ce ar fi dacă Dragnea va fi dat jos, în urma unei lovituri interne orchestrată de duşmanii acestuia?

Vă daţi seama că, într-un astfel de context, Mihai Chirica de la Iaşi ar avea o şansă foarte bună să apuce din nou o funcţie importantă, având în vedere vizibilitatea şi notorietatea pozitivă pe care le-a câştigat în percepţia publică sau de partid. Asta, evident, dacă va şti să-şi joace cartea alături de lupii tineri cu care, ici-colo, e prieten bun, dar şi alături de cei din partid care l-au susţinut din umbră şi pe perioada disidenţei lui, cei de undeva de peste munţi, din jurul fostului vicepremier Dâncu, cu Ivan în coadă. Îl va duce aşadar capul pe primar să joace cartea asta mare, în varianta cu pricina? Hm, dacă acel cap va fi limpede, după o seară devreme-acasă, cine ştie...

Miroase a lovitură de palat

Şi dacă tot veni vorba despre don Liviu şi despre cât va mai rezista el în fruntea partidoiului, să ştiţi că lucrurile nu sunt chiar atât de bune pentru el pe cât par. Unele guri rele zic că ar fi iminentă o mare ruptură în partid şi în coaliţie, ruptură care să păstreze acelaşi sprijin pentru guvernul Grindeanu, dar care să izoleze practic gaşca de penali, cu Dragnea şi Tăriceanu în frunte, ce vrea să îndepărteze ţara de la orbita europeană numai ca să-şi salveze fundurile de la un foarte posibil viitor după zăbrele. Ba chiar zice-se că, până la marea lovitură, ar fi vorba nu de luni, nici chiar de săptămâni, ci chiar de zile. Hopaaa?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.