Cum se va desfăşura Festivalul Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Cum se va desfăşura Festivalul Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr

GALERIE
Luceararul Iasi
  • Luceararul Iasi
- +

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr (FITPT), organizat de către Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, se va desfăşura în acest an în perioada 2-7 octombrie, primele bilete la spectacolele de teatru fiind puse deja în vânzare. Ediţia din acest an este însă una mai „comprimată” din cauza pandemiei de Covid-19, iar componenta internaţională a festivalului se va desfăşura în mediul online.

„FITPTI va fi un mix de spectacole live, indoor şi open air, de spectacole difuzate online pe canalele YouTube ale Teatrului Luceafărul, organizatorul evenimentului, şi FITPTI, dar şi pe paginile de Facebook. Vom avea, în premieră absolută, şi o componentă radiofonică, dar şi spectacole-lectură, lansări de carte, întâlniri şi dezbateri. Continuitatea este esenţială, ea ne dă speranţe că vom trece cu bine peste greaua încercare planetară. Menţinerea legăturii cu publicul este cel mai important aspect al artei teatrale, ea generează speranţe şi contribuie la starea pozitivă a oamenilor”, a punctat teatrologul Oltiţa Cîntec.

Pe lângă trupele din ţară care vor susţine spectacole în mai multe spaţii din Iaşi, iubitorii de teatru vor putea urmări în mediul online reprezentaţii ale unor artişti din Austria, Germania, Georgia, Islanda, Japonia, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Italia, dar şi din România. Printre artiştii români ale căror spectacole vor putea fi urmărite se numără Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Radu Nica, Ada Milea, Bobi Pricop, Bobo Burlăcianu etc.

Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma bilet.ro şi de la casieria Teatrului „Luceafărul”. Preţul unui bilet este 40 de lei (preţ întreg) şi 15 lei pentru studenţi, elevi, pensionari sau şomeri, pe baza unui act doveditor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.