Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Dar am scăpat din vedere un alt aspect: aşadar, haidaţi să revenim la oiţele noastre de la Iaşi, ca să vedem ce semn o fi arătând pe ceruri această nominalizare în echilibrul fragil de putere din USR Iaşi?

Musai să observăm, în primul rând, că asta schimbă serios modul în care se aşează taberele, în special cea a lui Cozet, ce părea anterior mult mai influentă. Căci aici miza cea mare este nu o nominalizare spre coada listei într-un guvern fantomă, cialtceva mult mai palpabil şi mai cu macră: cine va face cărţile în filială în 2024, când se vor alcătui listele de candidaturi.

Iar aicea nu putem să nu remarcăm că Monika i-a cam luat faţa discret lui Cozet, chit că deocamdată aceasta din urmă încă are control asupra filialei, prin oamenii impuşi. Din ce ştim din experienţa altor partide, până la urmă oiţele şi berbecuţii vor veni alături de cel care-i influent pe lângă şefii cei mari. Va face oare USR excepţie? Noi nu credem...

PS: Şi, apropo, cum de-a ajuns în situaţia asta Cozet? Foarte simplu: pe mână ei - 99%, dar a şi căzut pe topogan odată cu Barna, pe mâna căruia a mers - asta 1%. Dar, vorba aia: doar nu vreţi ca politichia să fie fată mare şi devreme-acasă doar pentru că e înscrisă la USR?

Voi mai ştiţi ceva de Petrică?

Dragi cetitori, dar haideţi să schimbăm olecuţă registrul şi să aruncăm o privire şi în palatul cel roznovan! Nu, nu la başkanul de acolo ne referim, că de el am tot vorbit în ultima vreme, ci de alt personagiu din gaşcă.

Voi aţi mai auzit ceva de breazul city manager al Iaşului, naufragiatul politic de bahlui nea Petrică, ăla care se lăuda că va face în Parlament şi în Capitală cel mai eficient lobby politic din câte a avut Iaşul vreodată de la mica unire încoace? Dacă aţi auzit sau văzut ceva, evident, în afară de postări pe facebook la concurenţă cu ăia care-şi expun pisicile, familia sau opiniile despre Mercur retrograd? Că noi, ca să fim sinceri, chiar şi uitasem de el.

Aşa că, dacă tot ne-am adus aminte, să ţineţi aproape că avem ceva fain cu el. Dar într-un episod viitor, ca să avem mai mult spaţiu la îndemână.

Planul lui Iohannis

Una scurtă la final şi despre ce se aude că ar fi planul lui Iohannis. Cică marea lui frică este suspendarea, pentru care este masa critică, cu PSD care l-ar fi ameninţat deja pe căi oficiale. Iar ca să nu ajungă aici ar fi aranjat cărţile pentru un guvern PNL-PSD, dar pe care-l va oferi mulţimii după ce va arăta că altă variantă nu există. Vă gândeaţi la ceva mai profund, ştim...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.