Cum se va vota cu urna mobila la alegerile locale. Cererea se depune cu o zi inainte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Cum se va vota cu urna mobila la alegerile locale. Cererea se depune cu o zi inainte

GALERIE
urna
  • urna
- +

Alegatorii care nu se pot deplasa la sediul sectiei de votare din cauza de boala sau invaliditate pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale daca au domiciliul sau resedinta in localitatea sau sectorul municipiului Bucuresti in care se afla sectia de votare.

Cererea se depune numai la sectia de votare la care este arondat imobilul unde solicita sa se deplaseze urna speciala, in preziua votului - 26 septembrie, intre orele 18,00 - 20,00, cu exceptia situatiilor in care cauza de boala sau invaliditate survine ulterior.

Cererea poate fi depusa prin intermediul oricarei persoane, trebuie formulata in scris, tehnoredactata sau intocmita olograf, trebuie sa fie datata si semnata de alegatorul care solicita urna speciala si va cuprinde obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta, seria si numarul actului de identitate, arata BEC.

Pentru verificarea conditiei ca alegatorii sa nu se poata deplasa la sediul sectiei de votare din cauza de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare va analiza orice acte medicale sau alte acte oficiale, anexate in copie cererii de exercitare a dreptului la vot prin intermediul urnei speciale, din care sa rezulte ca persoanele respective nu se pot deplasa la sectia de votare; din continutul inscrisurilor primite trebuie sa se poata stabili lipsa posibilitatii de autodeplasare a alegatorului, nefiind necesar ca acestea sa cuprinda in mod expres sintagma ''persoana netransportabila".

Pentru a primi aceste cereri, presedintii sectiilor de votare vor asigura permanenta la sediul sectiei in preziua votarii - 26 septembrie 2020, intre orele 18,00 - 20,00.

Presedintele sectiei de votare va dispune formarea unei echipe compuse din cel putin doi membri ai biroului electoral, care urmeaza ca, in ziua votului, sa se deplaseze cu urna speciala.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.