Cum și-a jefuit un agent de vânzări firma din Păcurari. Marfa nu a ajuns la clienți
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum și-a jefuit un agent de vânzări firma din Păcurari. Marfa nu a ajuns la clienți

GALERIE
calcule
  • calcule
- +

Marfa pe care o prelua din depozit pentru clienţi o vindea altor magazine, la preţ de dumping.

Un agent de vânzări şi-a jefuit propria firmă. În decurs de o jumătate de an, el a falsificat facturi şi chitanţe, atestând vânzări fictive de marfă către diverşi clienţi. În fapt, marfa se „pierdea“ pe drum, fiind însuşită de agent. Paguba totală produsă firmei la care lucra s-a ridicat la aproape 40.000 de lei. Codrin Plop s-a ales şi cu un dosar penal, fiind judecat pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Plop a lucrat timp de un an şi jumătate la o firmă de distribuţie din Păcurari, specializată pe băuturi alcoolice, sucuri şi produse alimentare. Ca agent de vânzări, Plop trebuia doar să preia comenzile de la clienţii din cartierele Nicolina, CUG, Bucium şi Bularga, dar şi din Golăieşti, Mânzăteşti şi Cristeşti, precum şi să urmărească încasările. Adeseori, se oferea să livreze chiar el marfa, preluând-o din depozit pentru a o „distribui“. În fapt, el o vindea altor persoane, la preţuri mai mici decât cele reale.

Zelul manifestat de Plop nu a ridicat iniţial suspiciuni, întrucât şi alţi agenţi procedau similar. La efectuarea unor verificări în cadrul firmei, s-au identificat 66 de cazuri în care marfa nu mai ajunsese la clienţi. Pentru a acoperi lipsa mărfii din gestiune, Plop a falsificat 14 chitanţei, atestând aşa-zisa achitare a produselor. Prejudiciul total adus de activitatea lui Plop s-a ridicat la 37.213,12 lei.

Judecat în procedură simplificată, pentru că şi-a recunoscut în totalitate faptele, Plop a beneficiat de clemenţa judecătorilor. El a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, dar şi la returnarea prejudiciului produs, la care s-au adăugat 5.110,18 lei, reprezentând dobânda legală. Sentinţa nu este definitivă, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.