anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Cum sunt „vânaţi” şi amendaţi pe drum turiştii români care merg în Grecia. „Se poate şi mai rău”

GALERIE
amendare, turisti, grecia
 • amendare, turisti, grecia
- +

Tot mai mulţi turişti români care merg în staţiunile Greciei se plâng de probleme pe care le întâmpină pe drum şi care ajung să-i coste sute de euro, dar şi nervi şi mult stres. Numeroşi turişti români întâmpină probleme pe şoselele din Bulgaria, în drum spre Grecia, din cauza poliţiştilor care îi pândesc şi aşteaptă să primească bani pentru a nu-i amenda.

 O turistă a relatat o astfel de păţanie pe grupul de Facebook Forum Grecia. Maşina condusă de soţul ei a fost oprită lângă Sofia, iar poliţiştii bulgari au încercat să-i facă să le dea bani, ca să scape de amendă.   „Poliţie pe centura Sofiei - ne-a oprit un echipaj de poliţie imediat cum soţul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s - Jumbo (dorea să se odihnească). Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soţ să vorbească. I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zonă de 60km/h ca limita de viteză şi că el ar fi avut 87km/h (soţul nu a văzut indicatorul de 60km/h , voi aveţi idee de acea zona? EDIT: am aflat acum de la voi că există acea limitare de viteză exact în acea zona Jumbo - McDonald’s )”, a scris femeia.   

După ce i-au oprit şi i-au ameninţat cu amenda, bulgarii au încercat să le dea de înţeleles că scapă de ea dacă le dau lor banii. „Apoi au zis că l-ar fi detectat camerele în tunele cu viteză mai mare de 80km/h şi că trebuie să îl amendeze. Soţul a spus „ok, faceţi procesul şi trimiteţi-l prin poştă”. Au zis că amenda era 400 leva. Soţul nu s-a contrazis cu ei şi a spus că dacă a greşit, e normal să plătească.”   Poliţiştii bulgari au schimbat foaia atunci când au văzut că românul este de acord să plătească amenda.  „Apoi, când au văzut că soţul nu se împotriveşte au zis că trebuie să meargă la secţia de poliţie şi să caute imaginile şi să facă procesul şi că cel puţin 1-2h nu avem voie să ne mişcăm de pe loc… şi tot trăgeau de timp. Soţul şi-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc. E prima dată când ni se întâmplă, deşi facem drumul acesta de ani de zile. Aşa că, atenţie! Dacă nu mai fusese o postare asemănătoare pe grup, nu ne-am fi dat seama despre ce e vorba. Mulţumim celor care oferă informaţii pe grup. Update 1: preţul combustibilului pe centura Sofiei”, a scris turista.  

Probleme şi pentru alţii

Ea a aflat că şi alţi turişti români care au tranzitat Bulgaria în drum spre Grecia au avut probleme similare. În schimb, unii dintre ei au scăpat dându-le poliţiştilor chiar şi 5-10 euro, în timp ce alţii au fost nevoiţi să plătească amenzi consistente.   „Exact asta am păţit şi noi, ne-am dat seama că vor şpagă încă de când ne-au oprit. Am avut mereu probleme cu poliţiştii pentru şpagă. Se poate şi mai rău ca în România!”, a scris cineva.   „În mai mult de 20 de ani de Grecia, făcând traversarea Bulgariei şi de câte 2-3 ori pe an, am avut două astfel de situaţii, una prin 2004 când şpaga era măruntă 5-10 euro, iar alta prin 2011, când scenariul descris de dumneavoastră era asemănător, doar că se derula în altă zonă, lângă Pleven ... de atunci mulţumesc lui Dumnezeu, n-am mai avut treaba ei”, a scris altcineva. 

 „Am păţit şi eu, au spus că am 115 km/h şi aveam 80, până în Sofia cu 10 km. Mergeam în coloană, pe două benzi dar deh. Număr de România, nu vorbeau decât bulgară... Până la urmă şpaga să trăiască, le-am urat de „bine„ la tot neamu' şi mi-am văzut mai departe de vacanţă. Drumuri bune şi fără evenimente neplăcute!”, a adăugat alt turist. Altcineva a avut o poveste asemănptoare. „Am păţit şi eu ceva asemănător la ieşirea dintr-un tunel până în Sofia. Sigur depăşisem viteza, iar negocierea a început de la 100 de euro şi am acceptat 50 de euro. Ciudat a fost modul de negociere. Pe o hârtie boţită scria o sumă, eu tăiam, el scria altă suma şi tot aşa. Şi asta în maşina de poliţie pe o ploaie cumplită”.  

Excepţia de la regulă Nu toţi turiştii români care s-au întâlnit cu poliţiştii bulgari au fost „taxaţi”: „Multe peripeţii văd pe aici. Marţi noaptea am venit spre Grecia şi la intrarea în al treilea tunel, după ce am trecut de Sofia, ne-a oprit Poliţia. Au verificat actele noastre şi ale maşinii şi au cerut vigneta.Nu au fost probleme şi în 5 minute ne-au lăsat să plecăm. Era o dubă cu vreo şase poliţişti. Au fost chiar paşnici şi amabili. Înţeleg că am avut noroc din ce aventuri văd pe aici.”   Nu au lipsit nici întâmplările ciudate, precum cea trăită de un alt internaut: „Eu am primit o amenda din 2019, ajunsă acum 3 zile acasă prin poştă, undeva la 12 euro, pentru o depăşire cu 13km peste limita admisă.”   Alţii spun că au plătit pe loc amenda, deşi poliţişti bulgari i-au ameninţat că le vor suspenda permisul. „Fix aşa am păţit şi eu în 2018, însă aveam viteză, nu văzusem limitarea de 60, doar cea de 100, dar nici ei nu aveau radar, m-au luat pentru că era evident că merg repede. Aceeaşi placă - mers în oraş pentru documente, chiar ameninţat cu două luni permis suspendat. Am achitat pe loc amendă, euro şi ron.” 

Sursa: adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.