Opinia medicului
Cum te poți recupera după un AVC la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia?
Recuperarea în urma unui accident vascular cerebral depinde de o serie de factori, printre care: vârsta pacientului, zona afectată a creierului, problemele de sănătate preexistente și timpul de intervenție. Potrivit statisticilor, 60-70% dintre pacienții cu AVC își pot redobândi independența funcțională, reluându-și activitatea de zi cu zi.
Un accident vascular cerebral (AVC) poate provoca o serie de efecte secundare, care pot influența negativ capacitățile fizice, cognitive și emoționale. Viața după AVC implică adaptarea la aceste provocări, printr-un întreg proces de recuperare și reeducare funcțională.
Recuperarea post AVC reprezintă un proces complex și individualizat care înseamnă restabilirea funcțiilor cerebrale pierdute și reintegrarea în viața de zi cu zi.
Rata de recuperare post AVC
Recuperarea în urma unui accident vascular cerebral depinde de o serie de factori, printre care: vârsta pacientului, zona afectată a creierului, problemele de sănătate preexistente și timpul de intervenție. Potrivit statisticilor, 60-70% dintre pacienții cu AVC își pot redobândi independența funcțională, reluându-și activitatea de zi cu zi.
Rata de recuperare și succesul obținut în procesul de reabilitare medicală post AVC depind de: tipul de AVC și gradul de severitate; motivația și starea de spirit a pacientului; sprijinul familiei și prietenilor; intervenția timpurie.
Principalele metode de recuperare după un accident vascular cerebral
După un atac cerebral, funcționalitatea celulară poate fi restabilită printr-o combinație de terapii.
Terapii cu tehnologii robotizate: pentru scurtarea timpului de recuperare și eficientizarea procesului. În Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, tehnologia robotizată este inclusă în planurile de tratament post AVC.
Terapie ocupațională: pentru îmbunătățirea independenței pentru activitățile de zi cu zi.
Kinetoterapie: pentru îmbunătățirea mobilității, echilibrului și coordonării.
Terapia de vorbire și limbaj: pentru îmbunătățirea abilităților cognitive și lingvistice și gestionarea dificultăților de înghițire.
Terapii psihologice: pentru soluționarea problemelor de ordin emoțional – depresie și anxietate.
Suport alimentar: pentru optimizarea dietei alimentare post AVC.
Recuperarea medicală post AVC, la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia
Recuperarea post AVC necesită un efort continuu și coordonat de o echipă multidisciplinară. În cadrul Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia, pacientul are alături o echipă multidisciplinară specializată în patologie neurovasculară (formată din neurolog, medic de recuperare medicală, asistenți medicali, kinetoterapeuți, logopezi, psihologi), care va realiza un plan terapeutic personalizat din faza inițială a AVC-ului, cu începerea recuperării imediate.
Planul de reabilitare neurologică post AVC cuprinde tratamentul medicamentos al pacientului și programul de recuperare cu transferul cât mai rapid în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia. În planul de tratament individual al pacientului post AVC este integrată componenta de reeducare funcțională prin terapie fizică și kinetoterapie. Programele de recuperare după AVC sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii, cu accent pe recuperarea mersului, recuperarea membrului superior și inferior, ameliorarea ataxiei și a depresiei.
Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este cea mai complexă soluție din Europa pentru recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni neurologice, ortopedice, cardiovasculare, pneumologice sau reumatologice. Principalele elemente distinctive includ tehnologia robotizată de ultimă generație, echipa medicală cu experiență internațională și capacitatea extinsă de internare, în rezerve cu un înalt grad de confort.
Descoperă opțiunile unice de recuperare medicală post AVC din Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.
Pentru programare, ai la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.
Publicitate și alte recomandări video