Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum trebuie hrănit în mod corect un câine. Câte mese pe zi trebuie să aibă

GALERIE
golden retriever
  • golden retriever
- +

Care este alimentatia cainelui tau? Este alimentatia cainelui corecta?

Puii pana la 6 luni primesc 3-4 mese pe zi. Dupa sase luni, doua mese pot fi suficiente, dar se recomanda trei. Ca si omul, cainele are o digestie similara si are nevoie o pauza de 15-30 de minute dupa masa. In perioada de crestere, mai ales pana la varsta de un an cainele va manca mai mult, are mai multa energie si are o dorinta de miscare fantastica.

Hrana recomandata: carne (vita, pasare, peste, curcan, iepure), orez, morcov, ceapa ardei telina, fructe s.a.

Ce NU are voie: ciocolata, cafea, inghetata, dulciuri, varza, fasole, carne de porc, mancare condimentata, alune, alcool, oase de pasare, porc sau oaie sau organe interne crude. Nu este indicat (adica in cantitati foarte mici sau deloc) sa i se ofere mancare care poate fermenta, cum ar fi: fasole, mazare, cartofi, varza. Nu sunt indicate nici prajelile, sosurile sau pastele fainoase.

Cantitatea de hrana difera de la individ la individ. Aceasta difera in functie de varsta, nutrienti, nivelul de energie, starea fizica (gestatie). Pentru a vedea cat mananca ii puneti un castron cu mancare si daca nu mananca tot la urmatoarea masa se pune mai putin si tot asa. Daca il obisnuiti cu un tip de mancare este bine sa nu il treceti imediat pe alt tip de mancare sau alta marca. Trecerea trebuie facuta in cel putin cateva zile in care mancarea cea noua se introduce treptat din ce in ce mai mult la masa.

Mancarea gatita sau "boabe"?

Daca nu aveti timp sa gatiti zilnic pentru companionul vostru, o puteti face mai rar. Am vazut cateva persoane care gateau cantitati mai mari de hrana pe care le portionau si le depozitau in pungi in frigider. Astfel hrana se pastra mai multe zile.

Boabele si mancarea la plic sau conservele sunt bune daca au in compozitie tot ce cainele are nevoie zilnic. Se vehiculeaza ca unele marci de mancare din magazin sunt mai putin bune sau proaste. Mare atentie cu ce-ti hranesti cainele pentru ca poate fi alergic la anumite tipuri de hrana!

Lactatele (lapte, branza, oua) trebuie sa faca parte din alimentatia cainelui mai ales in perioada de crestere pentru o dezvoltare sanatoasa, puternica si corecta.

Carnea cruda. Este adevarat ca patrupedul rupe si sfasie carnea cu dintii si o mesteca mai putin dupa care o inghite. Acest lucru se intampla in salbaticie. Cainii de companie pot primi si mancare care sa contina carne cruda, dar unii fac alergii, iar altii nu prefera acest tip de mancare. Carnea cruda creste riscul de a expune cainele la paraziti interni.

toateanimalele.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri