Cum arată bugetul Iaşului pe acest an. Comparaţii cu alte oraşe mari
Bugetul Iasului pe anul în curs va fi aprobat la mijlocul acestei saptamâni. Municipalit (...)
citeste totluni, 19.04.2021
Vremea se va încălzi în următoarele zile în aproape toate regiunile, temperaturile maxime urcând până la 8 grade Celsius, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În Moldova, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, dar din data de 8 ianuarie se estimează o creştere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă variaţiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3 - 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi, când vor fi spre medii de -7 şi -6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului.
În Banat, vremea va debuta cu un regim termic în general caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius. Din data de 8 ianuarie vremea se va încălzi treptat, iar până la sfârşitul perioadei de referinţă variaţiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 4 şi 8 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi, când vor tinde spre valori de -8 şi -6 grade Celsius.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi extrem de redusă în această regiune. În zona Crişanei, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de valori ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime diurne ce se vor situa în medie în jurul a 2 grade. După data de 8 ianuarie se estimează o creştere a temperaturii aerului, spre valori de 7 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârşitul intervalului de referinţă variaţiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4 - 6 grade, în medie regională. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, mai puţin în primele trei nopţi când vor tinde spre medii de -8 şi -6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.
În Transilvania, valorile termice, deşi cu uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime cuprinse între 0 şi 5 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referinţă şi se vor situa în medie între -8 şi -4 grade, exceptând primele trei nopţi, când acestea se vor situa sub pragul de ger, în medie între -12 şi -10 grade Celsius.De-a lungul celor două săptămâni de prognoză regimul pluviometric va fi deficitar.
Valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta în zona Maramureşului, dar în mare parte din intervalul de referinţă se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 1 - 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul perioadei de prognoză şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, exceptând primele trei nopţi, când acestea vor fi în medie de -9 şi -7 grade Celsius. În intervalul 8-11 ianuarie trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, iar în rest regimul pluviometric va fi deficitar.
În Dobrogea, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această dată, cu medii ale maximelor de 0 - 3 grade şi ale minimelor de -5 şi -3 grade Celsius. Ulterior vremea se va încălzi treptat şi până în data de 11 ianuarie, mediile diurne vor ajunge în jurul valorii de 7 grade, iar cele nocturne spre 0 - 2 grade Celsius. Până la sfârşitul perioadei de referinţă, variaţiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra medii ale maximelor între 3 şi 6 grade şi ale minimelor între -3 şi 0 grade Celsius.Trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe.
În zona Munteniei, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Mediile temperaturilor maxime vor creşte de la 1 - 3 grade în prima zi, până la 7 - 9 grade în 11 ianuarie, iar cele nocturne de la -8 şi -6 grade Celsius, spre -3 şi -1 grad în aceeaşi perioadă. În continuare, variaţiile termice vor fi nesemnificative până la sfârşitul intervalului de prognoză, astfel că mediile maximelor se vor situa între 4 şi 6 grade şi mediile minimelor între -5 şi -3 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă.
În Oltenia, regimul termic diurn va fi în creştere de la valori medii de 3 - 4 grade Celsius în prima zi de prognoză, până la medii de 7 - 9 grade în 10 şi 11 ianuarie. După o uşoară scădere în data de 12 ianuarie, variaţiile termice diurne vor fi nesemnificative până la sfârşitul intervalului de prognoză şi se vor situa între 5 şi 7 grade, în medie regională. Valorile termice nocturne se vor situa uşor sub cele climatologic specifice în această perioadă din an în primele trei nopţi, apoi vor fi în creştere, de la medii de -8 şi -6 până la -3 şi 0 grade în 11 ianuarie. În continuare regimul termic nocturn nu va avea oscilaţii importante. Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.
În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referinţă, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele, deşi cu uşoare variaţii, vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referinţă şi se vor situa în medie între -7 şi -4 grade, exceptând primele trei nopţi, când acestea se vor situa şi sub pragul de ger, în medie între -12 şi -8 grade. Trecător vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima zi şi în intervalul 9-12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar. Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
SURSA: Agerpres
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Spitalul Colentina reacţionează după acuzaţiile fostului ministru Vlad Voiculescu
Putin participă la summitul virtual al lui Biden pe tema modificărilor climatice
O tânără de 16 ani din Maramureş a leşinat în urma vaccinului Pfizer
VIDEO-Doi poliţişti implicaţi în cazul bărbatului decedat de la Piteşti au fost arestaţi
A murit Vasile Chirica, fost director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi
Clotilde Armand, mesaj pe liberali: vă rog lăsaţi jocurile politicianiste la o parte
Tablou de Monet, scos la licitaţie pentru suma de 40 de milioane de dolari
Ce spune deputatul Iulian Bulai despre ministrul Drulă: “toarnă gaz peste foc”
Panică la o ghena de gunoi din Iasi! Un rucsac cu două arme era lăsat în apropiere
Atacantul Erling Haaland s-a alăturat arbitrului Octavian Şovre în campania umanitară din Bihor
Fostul ministru Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de morţi în plus
Austria va folosi vaccinul Sputnik V numai după aprobarea EMA
Un deputat cere primăriilor să se implice mai mult în campania de vaccinare
Danemarca s-a sucit şi va permite vaccinarea voluntară cu vaccinul AstraZeneca-Oxford
Opozantul rus Navalnîi, transferat la un spital de deţinuţi în colonia penitenciară
Tumoră de 6 cm pe creier, extirpată la Neurochirurgie. O nouă șansă la viață
VIDEO Scotoceală printre hainele donate de ieșeni. Se pleacă cu sacii încărcați
Mâncarea de la fast-food prostește. Ce a descoperit un studiu efectuat pe șoareci
Masca galbenă a lui Orban, subiect de glume pe rețelele de socializare
Iranul susține că suspectul care a pus explozibil la centrala nucleară Natanz a fost în România
Cercetătorii oferă 5.800 de euro tinerilor care acceptă să se reinfecteze cu coronavirus
Bâtrân de 80 de ani, ucis în curtea unei femei din Stolniceni-Prăjescu
Videochatista cu sparanghel anti-mască, faliment: datorii de zeci de mii de lei, credit Prima casă
Ratele de infectare COVID în Iași, în scădere. Ce localități au mai rămas în scenariul roșu
VIDEO Un cățel accidentat a învățat să meargă ca un om. A topit inimile internauților
VIDEO Imagini care îți taie respirația: Coregrafa Ariadna Hafez dansează tango la 10 metri sub apă
Prorector, ”prins” când căra saci de gunoaie dintr-un parc sucevean
Muguri de cântec românesc - Ansamblul CJ Iași promovează copii talentați
VIDEO La un pas de tragedie. Un avion a aterizat forțat pe malul mării, printre turiști
Medicul Emilian Imbri: Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului
Iaşi: Două pistoale, descoperite într-un rucsac aruncat lângă o ghenă de gunoi
România, campioană la scumpirea energiei electrice. De ce plătim facturi uriaşe la energie
Meseriile exotice pe care le-au avut membrii AUR inainte de a intra in politica
Nichita DANILOVŞerban Axinte şi anxietăţile sale |
Dana ȚABREANoii infractori |
Michael ASTNER„Absolutismul” libertăţii de expresie |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.