Cum vă puteţi înscrie la concursul de proză organizat de Muzeul Literaturii Române
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Cum vă puteţi înscrie la concursul de proză organizat de Muzeul Literaturii Române

GALERIE
concurs de proza
  • concurs de proza
- +

A început perioada de înscriere pentru Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“, ediţia a XII-a, organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Astfel, cei care doresc să îşi arate măiestria în arta scrisului pot trimite o lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman de maximum 15 pagini, până pe data de 30 septembrie. Competiţia se adresează autorilor români cu vârsta de minimum 14 ani, inclusiv celor care trăiesc în afara graniţelor ţării şi care nu au debutat editorial în proză, concursul având drept scop descoperirea de talente literare şi susţinerea creaţiei literare contemporane.

Cei interesaţi pot trimite lucrări redactate în format electronic şi printate în format A4, semnate cu un motto şi trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, cu menţiunea Pentru Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“. În coletul poştal sau plicul depus trebuie să conţină un plic închis, având acelaşi motto, care va conţine numele şi prenumele autorului, un CV de prezentare şi date de contact, în acest fel păstrându-se identitatea autorului anonimă până la deliberarea juriului.

În ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor, aceasta va fi realizată de către cel puţin trei membri, scriitori, componenţa juriului urmând să fie stabilită de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. În urma deliberării va fi acordat Marele Premiu „Mihail Sadoveanu“, premiile I, II, III şi trei menţiuni. Premiile vor fi anunţate pe 7 noiembrie, cu ocazia programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu“.

Nu pot participa la concurs cei cu vârsta sub 14 ani, cei care au câştigat anterior Marele Premiu „Mihail Sadoveanu“, autorii îşi asumă originalitatea textelor, iar rudele de gradul I a angajaţilor MNLR nu pot, de asemenea, să participe. Nu pot fi trimise lucrări care au câştigat anterior alte concursuri literare, iar participanţii pot trimite doar o singură lucrare pentru acest concurs. Criteriile de acordare a punctajului pot fi consultate pe site-ul oficial al Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.