anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Cum vă puteţi înscrie la concursul de proză organizat de Muzeul Literaturii Române

GALERIE
concurs de proza
 • concurs de proza
- +

A început perioada de înscriere pentru Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“, ediţia a XII-a, organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Astfel, cei care doresc să îşi arate măiestria în arta scrisului pot trimite o lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman de maximum 15 pagini, până pe data de 30 septembrie. Competiţia se adresează autorilor români cu vârsta de minimum 14 ani, inclusiv celor care trăiesc în afara graniţelor ţării şi care nu au debutat editorial în proză, concursul având drept scop descoperirea de talente literare şi susţinerea creaţiei literare contemporane.

Cei interesaţi pot trimite lucrări redactate în format electronic şi printate în format A4, semnate cu un motto şi trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, cu menţiunea Pentru Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“. În coletul poştal sau plicul depus trebuie să conţină un plic închis, având acelaşi motto, care va conţine numele şi prenumele autorului, un CV de prezentare şi date de contact, în acest fel păstrându-se identitatea autorului anonimă până la deliberarea juriului.

În ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor, aceasta va fi realizată de către cel puţin trei membri, scriitori, componenţa juriului urmând să fie stabilită de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. În urma deliberării va fi acordat Marele Premiu „Mihail Sadoveanu“, premiile I, II, III şi trei menţiuni. Premiile vor fi anunţate pe 7 noiembrie, cu ocazia programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu“.

Nu pot participa la concurs cei cu vârsta sub 14 ani, cei care au câştigat anterior Marele Premiu „Mihail Sadoveanu“, autorii îşi asumă originalitatea textelor, iar rudele de gradul I a angajaţilor MNLR nu pot, de asemenea, să participe. Nu pot fi trimise lucrări care au câştigat anterior alte concursuri literare, iar participanţii pot trimite doar o singură lucrare pentru acest concurs. Criteriile de acordare a punctajului pot fi consultate pe site-ul oficial al Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.