Cum vă puteţi programa la spitalele din Iaşi on-line şi prin telefon
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Cum vă puteţi programa la spitalele din Iaşi on-line şi prin telefon

GALERIE
programare spital
  • programare spital
- +

Ca urmare a pandemiei care, practic, a paralizat mare parte din activitatea medicală, pacienţii cu boli cronice, şi nu numai, ajung tot mai greu la medicii din spitale. Cu atât mai mult cu cât, la toate spitalele s-au impus restricţii de acces în clinicile de specialitate. Au dispărut oamenii de pe holurile spitalelor, dar asta nu înseamnă, nici pe departe, că au dispărut şi bolile. 

Din contră, pe lângă teama, oarecum justificată, că se pot îmbolnăvi de COVID-19 chiar în unităţile medicale, mulţi dintre pacienţi nu ştiu cum să ia legătura cu medicii lor curanţi sau pur şi simplu să se programeze pentru o consultaţie. „Cumva, această problemă a existat şi înainte de pandemie. Tocmai de aceea, încă de la mijlocul anului trecut, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS) a introdus, în contractul cu spitalele, o clauză prin care am solicitat ca fiecare unitate medicală să ne transmită modalitatea prin care pacienţii se pot programa pentru consultaţii, respectiv prin telefon şi/sau on-line.

Mai multe detalii se pot obtine de aici

Evident, inclusiv cu obligativitatea să-şi pună aceste informaţii pe paginile lor de prezentare. Dar, clar, acum, ca urmare a pandemiei care, practic, ne-a schimbat tuturor viaţa, faptul că oamenii se pot programa la medic on-line sau la telefon reprezintă un ajutor în plus pentru aceştia“, a explicat ec. Radu Ţibichi, Directorul General al CJAS Iaşi.

Menţionăm că toate unităţile medicale din tabelul de mai jos se află în contract cu CJAS Iaşi, acest lucru însemnând că accesul pacienţilor la asistenţă medicală este gratuit, indiferent dacă vorbim de spitale de stat sau private, cu condiţia să aibă trimitere de la medicul de familie. În situaţia în care pacientul se internează la un spital privat, acesta va primi asistenţă medicală gratuită, în condiţiile deja menţionate, însă va trebui să plătească cheltuielile hoteliere, care nu sunt decontate de CJAS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.