anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Cum vom scăpa de țigări? Planuri ale guvernelor lumii și strategii propuse de experți, analizate la Atena

GALERIE
sfaturi-pentru-renuntarea-la-fumat-si-2-remedii-naturale-eficiente
 • sfaturi-pentru-renuntarea-la-fumat-si-2-remedii-naturale-eficiente
- +

Cum să scăpăm de țigări? Tutunul încălzit sau vapingul sunt metode mai sigure și mai eficiente? Trebuie ajutați de către stat să se lase de viciu cei care fumează? Cât de mult îi descurajează interdicțiile pe fumători?

Studiile clinice, dar și datele din viața reală, oferă răspunsuri la aceste întrebări. Medici, experți în politici publice și activiști pentru sănătate au analizat cele mai eficiente strategii pentru controlul fumatului, la cel de-al 5-lea Summit științific privind reducerea riscurilor asociate  acestui obicei („5th Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy”), care a avut loc la Atena, cu participarea a peste 240 de oameni de știință din 41 de țări.

Reducerea noxelor și compensarea ajută fumătorii

Tutunul încălzit, guma cu nicotină sau vapingul trebuie considerate instrumente ale politicilor publice de reducere a efectelor nocive ale fumatului. Obiectivul sănătății publice rămâne o „lume fără fum”, au subliniat oamenii de știință, dar guvernele ar trebui să adopte o perspectivă pragmatică, de reducere treptată a riscurilor, pentru a înregistra rezultate semnificative.

Exemplele de succes din diferite țări merg de la taxarea diferențiată, care favorizează produsele cu risc mai mic, până la compensarea acestor produse de către sistemele de sănătate, pentru a ajuta fumătorii care au făcut eforturi dar nu reușesc să renunțe total la nicotină.

Japonia: Tutunul încălzit, strategia cu cel mai mare succes în renunțarea la fumat

Introducerea produselor din tutun încălzit, în Japonia, a fost urmată de o scădere semnificativă a prevalenței fumatului. Începând din 2017, când aceste produse au fost lansate pe piața locală, s-a observat că fumătorii au făcut mai ușor trecerea de la țigările „fără fum”, la renunțarea totală la nicotină. Citeşte mai mult pe dcnews.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.