anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum vor arăta joburile viitorului în IT: Topul celor mai căutate poziţii până în 2027

GALERIE
it1
 • it1
- +

Cererea de oameni din industria de IT va rămâne ridicată în anii următori însă pentru anumite roluri - denumite “joburile viitorului din IT” -  creşterea numărului de posturi şi competiţia companiilor pentru oameni va fi mai mare, arată un studiu al companiei de analiză IDC, citat de zf.ro.

Studiul a presupus şi examinarea a aproape 2 milioane de posturi IT din punct de vedere al abilităţilor solicitate şi a construit un model global de angajare în IT pentru a identifica potenţialul de creştere cât şi pe termen lung pentru fiecare rol major din IT.

Cercetarea sugerează că pentru un număr de 20 de roluri din IT - denumite de IDC <<cele mai semnificative roluri din IT>> - cererea va fi mult mai ridicată, iar persoanele care vor avea abilităţile necesare se vor putea angaja rapid cu salarii peste media industriei.

Printre rolurile care intră în acest top se numără, în ordinea clasării: Administrator de reţea / sistem, inginer / arhietect de reţea, specialist în managementul securităţii, inginer / analist în cybersecuritate / securitatea informaţiilor şi inginer în domeniul datelor.

„Tendinţele asociate transformării digitale determină cererea pentru aceste roluri IT specifice. Pentru multe dintre aceste roluri există deficienţe de competenţă, dar recrutorii angajare IT nu vor aştepta ci vor completa acele poziţii cu cei mai buni profesionişti IT care pot fi găsiţi. Pentru a fi pregătiţi pentru aceste roluri, profesioniştii IT ar trebui să-şi conducă propriile cariere obţinând certificări în domeniile pe care le caută organizaţiile”, conform studiului IDC. „7 din 10 organizaţii preferă candidaţii cu certificări pentru că acestea reprezintă un indicator al pregătirii candidaţilor”, adaugă reprezentanţii IDC.

Dintre rolurile identificate de IDC o parte vor înregistra o creştere a cererii pe termen lung - acestea fiind în opinia companiei de analiză „joburile viitorului din IT”, unde numărul de recrutări este estimat la 5 milioane la nivel global până în 2027.

Rolul din IT pentru care pe termen lung se va înregistra o creştere foarte ridicată a cererii este cel de designer / dezvoltator / inginer în domeniul machine learning, iar rolurile pentru care va exista pe termen lung o cerere ridicată iar procesul de angajare va fi unul dificil sunt, printre altele: arhitect / dezvoltator de platforme de business intelligence, inginer de date. În Europa de Vest rolul din IT cu o importanţă foarte mare în viitor şi pentru care va exista şi cerere ridicată pe termen lung este cel de specialist în managementul securităţii, conform IDC. În Europa de Vest numărul de roluluri clasate ca fiind <<cele mai semnificative din IT>> va creşte cu 500.000 de persoane până în 2027, conform sursei citate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.