Cum vor arăta joburile viitorului în IT: Topul celor mai căutate poziţii până în 2027
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum vor arăta joburile viitorului în IT: Topul celor mai căutate poziţii până în 2027

GALERIE
it1
  • it1
- +

Cererea de oameni din industria de IT va rămâne ridicată în anii următori însă pentru anumite roluri - denumite “joburile viitorului din IT” -  creşterea numărului de posturi şi competiţia companiilor pentru oameni va fi mai mare, arată un studiu al companiei de analiză IDC, citat de zf.ro.

Studiul a presupus şi examinarea a aproape 2 milioane de posturi IT din punct de vedere al abilităţilor solicitate şi a construit un model global de angajare în IT pentru a identifica potenţialul de creştere cât şi pe termen lung pentru fiecare rol major din IT.

Cercetarea sugerează că pentru un număr de 20 de roluri din IT - denumite de IDC <<cele mai semnificative roluri din IT>> - cererea va fi mult mai ridicată, iar persoanele care vor avea abilităţile necesare se vor putea angaja rapid cu salarii peste media industriei.

Printre rolurile care intră în acest top se numără, în ordinea clasării: Administrator de reţea / sistem, inginer / arhietect de reţea, specialist în managementul securităţii, inginer / analist în cybersecuritate / securitatea informaţiilor şi inginer în domeniul datelor.

„Tendinţele asociate transformării digitale determină cererea pentru aceste roluri IT specifice. Pentru multe dintre aceste roluri există deficienţe de competenţă, dar recrutorii angajare IT nu vor aştepta ci vor completa acele poziţii cu cei mai buni profesionişti IT care pot fi găsiţi. Pentru a fi pregătiţi pentru aceste roluri, profesioniştii IT ar trebui să-şi conducă propriile cariere obţinând certificări în domeniile pe care le caută organizaţiile”, conform studiului IDC. „7 din 10 organizaţii preferă candidaţii cu certificări pentru că acestea reprezintă un indicator al pregătirii candidaţilor”, adaugă reprezentanţii IDC.

Dintre rolurile identificate de IDC o parte vor înregistra o creştere a cererii pe termen lung - acestea fiind în opinia companiei de analiză „joburile viitorului din IT”, unde numărul de recrutări este estimat la 5 milioane la nivel global până în 2027.

Rolul din IT pentru care pe termen lung se va înregistra o creştere foarte ridicată a cererii este cel de designer / dezvoltator / inginer în domeniul machine learning, iar rolurile pentru care va exista pe termen lung o cerere ridicată iar procesul de angajare va fi unul dificil sunt, printre altele: arhitect / dezvoltator de platforme de business intelligence, inginer de date. În Europa de Vest rolul din IT cu o importanţă foarte mare în viitor şi pentru care va exista şi cerere ridicată pe termen lung este cel de specialist în managementul securităţii, conform IDC. În Europa de Vest numărul de roluluri clasate ca fiind <<cele mai semnificative din IT>> va creşte cu 500.000 de persoane până în 2027, conform sursei citate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun PNRR-ul, reforma pensiilor şi procurorul Giorgiana Hosu

Nu uitaţi să munciţi, zi de zi, pensiile speciale nu se plătesc singure!

Filmuletul zilei

opinii

Progresism

Codrin Liviu CUȚITARU

Progresism

„Am cerut diversificarea noţiunilor admirative de la un referat la altul. Nu doream monotonie. Astfel, notabil ajungea uneori respectabil, alteori onorabil. Ce să vedeţi? Două fete m-au reclamat la CND pentru discriminare! Cea cu onorabil zicea că notabil o pune, semantic, pe locul al doilea, iar aia cu respectabil susţinea că ar fi tratată arogant. Culmea, toţi studenţii au aderat la petiţia lor, iar eu am fost amendat şi suspendat din funcţia de decan! Cine se cred gagicuţele astea, domnule profesor? Revenim la examene! Le sparg!”

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Bogdan ILIESCU

Miracolul moştenit - muzica şi creierul

Music is the last surviving form of magic./ Muzica este ultima formă de magie care ne-a rămas. autorul

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

pulspulspuls

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Iar ne-a luat Mihăiţă de papagali? Sau sunt doar aburi de dimineaţă?

Băbăeţ, asta ca să intrăm în limbajul de şuetă la bere, voi aţi observat că premarele Mihăiţă îi tratează pe ieşeni la mişto parcă mai dens decât o făcea până la alegeri? 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.