Cum vor avea loc slujbele de Crăciun în bisericile catolice. Program special
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Cum vor avea loc slujbele de Crăciun în bisericile catolice. Program special

GALERIE
slujba, craciun, catolici
  • slujba, craciun, catolici
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi (ERCIS) a anunţat că, anul acesta, Liturghia din noaptea de Crăciun (24 decembrie), prezidată de Preasfinţitul Iosif Păuleţ, va începe la ora 20.00 în Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, din cauza restricţiilor de mişcare prevăzute pentru timpul de noapte. 

În ziua de Crăciun (25 decembrie), PS Iosif Păuleţ va celebra în catedrală la ora 11.00. În aceeaşi zi vor mai fi Liturghii la orele: 8.00, 9.15 (pentru copii), 16.00 (pentru tineri) şi 18.00. În a doua zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ştefan, primul martir (26 decembrie), şi se vor celebra trei sfinte Liturghii la orele: 8.00, 11.00 şi 18.00. Duminică (27 decembrie) este Sfânta Familie (Isus, Maria şi Iosif). Liturghiile vor fi la orele: 8.00, 9.15 (pentru copii), 11.00, 16.00 (pentru tineri) şi 18.00.

La celebrările solemne va participa şi PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi. Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, episcopul de Iaşi a adresat o scrisoare pastorală tuturor credincioşilor aflaţi sub cârmuirea sa, amintind că la Crăciun „Dumnezeu ne invită în fiecare an să vedem cât de mult ne iubeşte şi cât de ataşat este de noi oamenii”. „Situaţia în care ne aflăm ne-a dat şansa să subţiem pregătirile din exterior şi să redimensionăm trăirile din interiorul sufletului nostru. A lipsit, în mare parte, agitaţia şi forfota anilor precedenţi, iar noi, mai puţin axaţi pe excesul de cadouri şi ornamente, am putut să descoperim că Isus iubeşte simplitatea, liniştea şi tăcerea - lucruri pe care poate nu le-am conştientizat de ani de zile”, a spus episcopul în scrisoarea sa pastorală.

În zilele dinainte de Crăciun credincioşii au fost chemaţi să se pregătească sufleteşte, să se spovedească, să se împace cu Dumnezeu şi să ia hotărâri bune pentru viaţa lor. Preoţii i-au vizitat pe bolnavii care nu pot veni la Liturghie. Dată fiind situaţia de pandemie pe care o traversăm în acest an, catedrala şi bisericile de pe tot teritoriul Diecezei de Iaşi impun, pentru a împiedica răspândirea şi contaminarea cu noul coronavirus, respectarea tuturor normelor igienico-sanitare în vigoare, valabile pentru spaţiile închise şi pentru celebrările cultuale: soluţie dezinfectantă la intrarea în biserici, purtarea măştii din partea tuturor participanţilor şi distanţa fizică. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.