anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum vor funcționa săptămâna viitoare școlile din Iași. Vezi fiecare unitate în parte

GALERIE
elevi
 • elevi
- +

59 de grădiniţe, şcoli şi licee vor începe cursurile online. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Colegiul „Racoviţă”, chiar dacă rata de vaccinare este de 76%.

58 unităţi de învăţământ dintre cele 267 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică de la nivelul judeţului Iaşi vor desfăşura, începând de luni, activităţile didactice în mediul online din cauza ratei de vaccinare scăzute.

Astfel, din totalul şcolilor din judeţ, 207 au rata de vaccinare a personalului de 60% sau peste 60%, iar 60 au rata de vaccinare sub 60%. Cu toate acestea, de pe 8 noiembrie vor începe „faţă în faţă” cursurile, potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, un număr de 209 unităţi de învăţământ, două unităţi şcolare fiind, cel mai probabil, şcoli speciale, Ministerul Educaţiei precizând faptul că în cazul acestora se va permite desfăşurarea orelor în mod normal chiar dacă nu este atinsă rata de vaccinare dorită.

Scenariile de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ în parte vor fi stabilite în fiecare zi de vineri pentru următoarea săptămână. Astfel, toate cele 209 unităţi de învăţământ pentru care s-a decis desfăşurarea cursurilor faţă în faţă vor desfăşura în acest mod orele până pe data de 12 noiembrie, chiar dacă rata de vaccinare va creşte în zilele următoare.

În ceea ce priveşte situaţia unităţilor şcolare din municipiul Iaşi, dintre cele 117 unităţi şcolare din municipiu, doar 12 au rata de vaccinare sub 60%. Astfel, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, celelalte 105 care au rata de vaccinare de 60% sau peste 60% vor desfăşura activitatea cu prezenţă fizică.

Printre cele 12 unităţi şcolare se numără însă şi şcoli unde gradul de vaccinare depăşeşte 60% şi totuşi s-a ales începerea cursurilor în regim online, singurul caz fiind cel al Colegiul „Emil Racoviţă”, care va desfăşura ore în mediul online chiar rata de vaccinare este de 76,34%. Potrivit declaraţiei de acum câteva zile a ministrului Educaţiei, această decizie poate fi luată în cazul în care există un număr mare de cadre didactice infectate cu Covid-19.

Pe lângă Colegiul „Racoviţă”, Liceul Waldorf va face ore online din cauza ratei mici de vaccinare (49%), Seminarul Teologic „Sf. Vasile” (51%), Şcoala „Ion Neculce” (57%), Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” (şcoală privată cu 51,85% vaccinare) şi Şcoala „N. Iorga” (56%). În scenariul galben, cu vaccinarea sub 60%, sunt şi grădiniţele nr.1, nr. 4, nr. 16, nr. 22 şi nr. 24, dar şi Palatul Copiilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.