Cumătrul baronului PSD Arsene, neregulă gravă la un contract de 120 mil.€ câştigat la CNAIR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cumătrul baronului PSD Arsene, neregulă gravă la un contract de 120 mil.€ câştigat la CNAIR

GALERIE
Arsene
  • Arsene
- +

Contractul a fost semnat pe 30 decembrie 2020 iar constructorii aveau termen de cinci zile lucrătoare pentru a depune garanţia de bună execuţie, în jur de 59 milioane lei. Garanţia trebuia depusă la CNAIR până pe data de 7 ianuarie 2021, dar până acum nu s-a întâmplat asta. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis Corpul de Control al ministerului pentru a verifica modul de atribuire a contractului. Surse din cadrul companiei susţin că actualul director general al CNAIR, Mariana Ioniţă, ar vrea să rezilieze contractul şi să execute garanţia de participare la licitaţie în valoare de aproximativ şase milioane lei. Negocierile continuă.

Mariana Ioniţă şi Ovidiu Barbier au fost numiţi pe filieră liberală la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prima, în calitate de director general, iar celălalt, ca director general adjunct. Între timp, lui Ovidiu Barbier nu i s-a mai prelungit mandatul de director general adjunct şi ar urma să fie numit consilierul personal al Marianei Ioniţă, potrivit surselor Newsweek România.

În mandatul acestora a fost organizată o licitaţie pentru modernizarea Drumului Naţional 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia. Lucrările presupun lărgirea la patru benzi pe o porţiune de 44 de kilometri, între localitatea Bâldana (Dâmboviţa) şi Târgovişte şi modernizarea a aproape 59 de kilometri pe două benzi, între Târgovişte şi Sinaia. Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni, perioada de proiectare, şi 24 luni, perioada de execuţie a lucrărilor.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.