De Business

Punem punctul pe știi

Advertorial

Cunoștințe care rentează: abilități IT pe care le poate învăța oricine (P)

miercuri, 13 aprilie 2022, 12:42
3 MIN
 Cunoștințe care rentează: abilități IT pe care le poate învăța oricine (P)

Dacă vă gândiți cu ce v-ați putea ocupa în carieră, industria IT ar trebui să fie în fruntea listei. Tehnologia informației se ocupă de multe domenii și adesea  este asociată cu domeniile economice și cu marketingul. Alegerea este într-adevăr mare și ce puteți face depinde doar de interesele voastre.

O listă de abilități IT foarte căutate, pe care oricine le poate învăța, vă va ajuta în alegerea voastră.

Programare

Primul lucru la care se gândește oricine când vine vorba de profesia IT este, cu siguranță, jobul de programator. Este o profesie extrem de populară, dar care are o reputație ce arată că nu toată lumea poate face această meserie. Este un domeniu complex, dar cu o școală de programare de calitate, oricine poate face parte din industria IT. În primul rând, studiul trebuie luat în serios, mai ales când vine vorba de asimilarea limbajelor de programare.
 
Efortul depus chiar merită, pentru că doar în România se găsesc joburi plătite peste medie, chiar și pentru juniori. Desigur, trebuie să aveți predispoziția de a dobândi abilități IT precum:
 
● Abilități matematice,
● Gândire critică și rezolvarea problemelor,
● Rigurozitate în muncă,
● Răbdare, 
● Dorința de studiu constant.
 
Pentru a obține o carieră de succes ca programator, trebuie să luați în serios munca pe care o faceți, să respectați termenele limită și să vă îmbunătățiți abilitățile în mod regulat. Cu siguranță există locuri de muncă, dar depinde doar de voi unde veți lucra și ce veți face.

Testare QA

Dacă sunteți un începător absolut, iar programarea este prea complexă pentru voi, poate cea mai bună alegere pentru o nouă carieră este Quality Assurance Tester (tester de software). Rolul acestor experți QA este de a testa programele, de a evalua funcționalitatea acestora și de a căuta erori. În acest fel, programatorii obțin informații detaliate despre ceea ce trebuie corectat pentru ca produsul final să îndeplinească standardele înalte așteptate.
 
 
Atracția testării QA este că puteți asimila relativ rapid elementele de bază, cu condiția să aveți anumite calități pentru acest job. În primul rând, trebuie să fiți:
 
● Fundamentali, 
● Preciși, 
● Organizați, 
● Jucător de echipă. 
 
Timpul recomandat pentru a asimila domeniul QA este de 12 luni, dacă vreți să fiți pregătiți imediat după aceea pentru primul vostru job. Vestea bună este că până și salariile pentru juniori sunt foarte mari, iar progresul depinde doar de voi și de progresul abilităților voastre IT.

Design web 

Crearea de site-uri este un job foarte interesant și dinamic, care aduce un câștig foarte bun. Designul web este o combinație de design grafic, codificare, optimizare pentru motoarele de căutare, creare de conținut etc. Cu toate acestea, atunci când vorbim despre acest domeniu, de obicei ne gândim la jobul de designer web. În acest caz, în primul rând ne gândim la experții care proiectează identitatea vizuală a site-ului (frontend), unde trebuie să știți, printre altele:
 
● Bazele designului grafic
● Bazele UX (user experience)
● Ce este HTML, CSS, JavaScript
 
Deseori, această muncă este efectuată de către designerii grafici, deși nu trebuie să aveți cunoștințe speciale în avans pentru a înțelege cum sunt realizate site-urile web. Vestea bună este că există cursuri de IT de foarte bună calitate în București, Timișoara, Cluj și Brașov, cu care veți dobândi cunoștințele necesare chiar dacă sunteți un începător absolut. Tot ce aveți nevoie este să fiți dedicați și dispuși să vă faceți timp pentru a vă familiariza cu cele mai importante elemente din IT business.
 
Copyright imagini: https://www.freepik.com/ 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii