Cununia lui Mihăiţă cu liberalii, varianta cu lăutari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Cununia lui Mihăiţă cu liberalii, varianta cu lăutari

GALERIE
puls
  • puls
- +

Da, aşa este, ştim că azi e uinchend deja, şi ştim că trebuie să tratăm chestiuni nepolitice. 

Dar, cu scuzele de rigoare, pentru că arde Iaşul din cauza cununiei cu lăutari ce va avea loc azi între Mihăiţă şi liberali, am zis că nu putem ocoli subiectul zilei, ca să vă oferim ultimele coordonate de pe front. Aşadar, până la urmă, cum intră Mihăiţă în partid s-a stabilit - aprobare direct de la cumătrii lui Paralexe din bepejău, organizaţia municipală a lui Măriusică fiind sărită pur şi simplu. Nu s-ar fi ajuns însă la o înţelegere finală asupra altor puncte: oamenii pe care să îi aibă Mihăiţă în viitorul conţil local.

Pretenţiunea iniţială a lui Mihăiţă a fost ca el să poată pune şapte oameni pe liste, sau, din alt unghi, oarecum jumătate din totalul care se prognozează pentru liberali. Problema ţine de oamenii lui din actualul conţil, pe care Mihăiţă cică vrea să-i ia cu el la liberali. În cazul în care nu se cade la pace, adică dacă doar va fi susţinut de liberali, atunci zice-se că va fi o alianţă PNL - PRO Iaşi (partiduleţul acela făcut recent de agaricii lui Mihăiţă), aşa cum vă spuneam noi aicea încă din vară. Iar mulţi dintre consilierii actuali ai partidoiului, care-s trup şi suflet, ba chiar şi mişmaşuri, alături de Mihăiţă, cică vor băga bani în PRO Iaşi şi ei sau agaricii lor vor fi lista partidului acestuia, în alianţă. Ei, ce ziceţi, stimaţi alegători: avem au ba pentru ce merge la vot?

Şi varianta de concubinaj, cu muzică de la digei

Staţi aşadar puţin şi nu mânaţi, ci lângă boi v-alăturaţi, ca să vă mai spunem una scurtă şi despre cealaltă variantă probabilă: dacă Mihăiţă se înscrie efectiv în partidul liberalilor. În acest caz, Mihăiţă cică ia doar vreo trei-patru pesedişti actuali cu el, adicătelea Habarnagiu, Bow Işteanu şi Călin file de Scripcă, în timp ce alţi pesedişti ce-s alături de el acum vor rămâne la partidoi, dar tot în solda lui Mihăiţă, printre care Marius Haur, Florin Poc K., Bogdan pe Cruce şi, cu voia d-voastră ultimul pe listă, Surzilă, personagii care cică au loc asigurat, prin vânzare - cumpărare, pe lista PSD. Iar majoritatea lui Mihăiţă se va face, zice-se, prin negocierea pe care o poartă acuma premarele, ca el să fie cel care desemnează încă trei-patru liberali pe liste, din trupa amicilor Căliman, Dangă, Juralve, Nepotu etc.

Ei, ce spuneţi, dacă se bate palma pentru varianta asta, are Mihăiţă deja premisele, cu gaşcalionoanele astea de stânsură politică alături ciugulindu-i din palmă, să tragă ţeapă liberalilor în cel mult şase luni după alegeri? Întrebăm, domn’ Costel, nu dăm cu paru’...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.