Cuplu de coşmar, la shopping în Kaufland: roţi de caşcaval sub fustă, salam în sân
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Pedepse blânde

Cuplu de coşmar, la shopping în Kaufland: roţi de caşcaval sub fustă, salam în sân

GALERIE
kaufland
  • kaufland
- +

Un cuplu a vrut să-şi asigure cina cu alimente furate din Kaufland. Au fost opriţi la ieşire de gardian. Deşi hoţi de profesie, au scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare. În ultimii ani, au furat mai mult în străinătate, iar pentru faptele comise în ţară a intervenit reabilitarea de drept.

În aprilie anul trecut, Gheorghiţă Gândac şi Florentina Stan au mers la cumpărături în Kaufland. Au pus în coş câteva produse minore. Femeia a băgat însă sub fustă două role de caşcaval, iar bărbatul a ascuns sub geacă trei batoane de salam săsesc. Valoarea mărfii sustrase se ridica la 147 lei. La casă, au plătit bunurile din coş, îndreptându-se apoi spre ieşire. Furtul fusese însă observat de agenţii de pază, aceştia oprindu-i la ieşire.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru furt. În timpul cercetării judecătoreşti, s-a constatat că femeia mai fusese condamnată pentru infracţiuni săvârşite pe teritoriile Franţei, Germaniei, Italiei, Cehiei şi Spaniei. Condamnările nu fuseseră însă recunoscute de către instanţele naţionale, aşa că nu au fost luate în calcul la stabilirea pedepsei. La rândul său, Gândac mai fusese condamnat de trei ori pentru furt calificat sau tâlhărie. Faptele fuseseră comise însă în perioada 2008-2009, în 2013 intervenind reabilitarea de drept. Mai fusese condamnat şi în 2015, la Paris, tot pentru furt, dar condamnarea nu fusese recunoscută în România. Şi el era deci, legal, „curat“.

Ca urmare, cei doi au primit pedepse ca şi cum s-ar fi aflat la prima abatere, respectiv câte 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Amândoi au declarat apel împotriva sentinţei. Curtea de Apel a amânat ieri cu două săptămâni pronunţarea sentinţei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.