Cuplu de coşmar, la shopping în Kaufland: roţi de caşcaval sub fustă, salam în sân
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Pedepse blânde

Cuplu de coşmar, la shopping în Kaufland: roţi de caşcaval sub fustă, salam în sân

GALERIE
kaufland
  • kaufland
- +

Un cuplu a vrut să-şi asigure cina cu alimente furate din Kaufland. Au fost opriţi la ieşire de gardian. Deşi hoţi de profesie, au scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare. În ultimii ani, au furat mai mult în străinătate, iar pentru faptele comise în ţară a intervenit reabilitarea de drept.

În aprilie anul trecut, Gheorghiţă Gândac şi Florentina Stan au mers la cumpărături în Kaufland. Au pus în coş câteva produse minore. Femeia a băgat însă sub fustă două role de caşcaval, iar bărbatul a ascuns sub geacă trei batoane de salam săsesc. Valoarea mărfii sustrase se ridica la 147 lei. La casă, au plătit bunurile din coş, îndreptându-se apoi spre ieşire. Furtul fusese însă observat de agenţii de pază, aceştia oprindu-i la ieşire.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru furt. În timpul cercetării judecătoreşti, s-a constatat că femeia mai fusese condamnată pentru infracţiuni săvârşite pe teritoriile Franţei, Germaniei, Italiei, Cehiei şi Spaniei. Condamnările nu fuseseră însă recunoscute de către instanţele naţionale, aşa că nu au fost luate în calcul la stabilirea pedepsei. La rândul său, Gândac mai fusese condamnat de trei ori pentru furt calificat sau tâlhărie. Faptele fuseseră comise însă în perioada 2008-2009, în 2013 intervenind reabilitarea de drept. Mai fusese condamnat şi în 2015, la Paris, tot pentru furt, dar condamnarea nu fusese recunoscută în România. Şi el era deci, legal, „curat“.

Ca urmare, cei doi au primit pedepse ca şi cum s-ar fi aflat la prima abatere, respectiv câte 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Amândoi au declarat apel împotriva sentinţei. Curtea de Apel a amânat ieri cu două săptămâni pronunţarea sentinţei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.